Zakelijk

We weten en begrijpen allemaal hoe belangrijk en zelfs noodzakelijk het is om een fijne thuisomgeving te hebben waar je tot rust kunt komen en waar je jezelf prettig voelt. Daar doen we ook ons best voor. Vreemd dat we dan lijken te vergeten dat we gemiddeld acht uur per dag aan het werk zijn.
Jet heeft, naast jezelf thuis voelen in je eigen huis, ook het belang ontdekt van de juiste sfeer uitdragen binnen je bedrijf.
 

‘De horeca is een goed voorbeeld van bedrijfsvoering waar men weet hoe belangrijk het is dat hun gasten zich thuis voelen. Maar andere bedrijven blijven hier ver achter. Ik heb mijn focus daarom, naast particulieren, ook op bedrijven gericht. Het is namelijk zonde wat je laat liggen wanneer de sfeer niet goed is. Je laat hierdoor letterlijk een bundeltje klanten links liggen. Dat is jammer want met de juiste uitstraling 'lok' jij deze klanten wél naar je toe. Het is dus belangrijk om te kijken wie jij bent en welke sfeer hierop aanslaat. Kapsalon, showroom, winkel, restaurant, ieder bedrijf waar een particulier komt gaat erop vooruit zodra de omgeving naadloos aansluit bij hetgeen wat jij hen te bieden hebt. Dat wil niet zeggen dat je in een kapsalon overal scharen aan de muur dient te plakken, maar het is zaak om op zoek te gaan naar de juiste vertaling.’

Wat wil je uitstralen?
‘Als directeur van een bedrijf moet je jezelf afvragen wat je wilt uitstralen naar de klant. Natuurlijk is dat voor ieder bedrijf anders, het moet synchroon zijn met waar jij voor staat, wat jij doet en wat jij verkoopt. Daarnaast is het is belangrijk dat de klant wéét waar hij of zij binnenstapt, en dat de klant geprikkeld blijft om te blijven en wellicht over gaat op kopen. Denk maar eens aan een showroom van een auto garage, je loopt binnen en ziet overal auto's. Wanneer dit in een ruimte gebeurd die niets doet qua sfeer ben je sneller geneigd om om te draaien en nooit meer terug te komen. Maar wanneer de sfeer goed is, blijf je langer en ga jij eerder over op het kopen van een auto, de sfeer is goed en dat zorgt voor een gevoel van thuiskomen.'

Daarnaast zorg je ook voor een interne binding. De werknemers voelen zich comfortabeler, prettiger en op deze manier ga je het ziekteverzuim tegen én verhoogt het de productiviteit. Hiermee ga jij écht het verschil maken ten opzichte van de concurrent.
Want zou jij zelf vaker in een restaurant gaan eten waarbij de muren wit zijn en de verlichting slecht is? Of stap jij een kapsalon binnen wat geen uitstraling heeft? Koop jij jouw droom auto in een garage waarbij de ruimte eromheen niets zegt?

Het is een investering die uiteindelijk veel meer oplevert. Ik kom graag langs voor een bedrijfsscan om te kijken wat er zou kunnen verbeteren om het optimale resultaat uit jouw bedrijf te kunnen halen.
Neem gerust vrijblijvend contact op!

Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›