Architectuur vs interieur

Uren kan ik er mee vol praten. Architectuur vs Interieur.

Dat het hand in hand moet gaan klinkt voor mij heel erg logisch maar in praktijk werkt dat jammer genoeg vaker niet dan wel zo.

Het zit ook gewoon in ons systeem om het anders te doen.

Je gaat nieuw  huis bouwen of oud huis verbouwen, hebt een tekening nodig (een vergunning, dat vooral) en stapt naar de architect. Misschien moet er nog wat gesleuteld worden aan de constructie dus ook die tekening volgt. Om vervolgens alles goed te laten keuren door de gemeente en voila, je kunt aan de slag.

Zo zit het in ons systeem. Dit is hoe we het doen.

Maar dit is niet hoe we het zouden moeten doen.

Be kind 2 yourself!

Je koopt geen nieuwe spijkerbroek. Die je of nog retour kunt brengen of achter in de kast laat liggen. Onder aan de stapel. Die je straks aantrekt zodra je de wanden gaat schilderen. Waar je het label ‘oude spijkerbroek’ aan hangt.

Je koopt, bouwt of verbouwd een huis. De plek waar je dag in dag uit thuis komt. De basis voor jouw, je familie, je gezin. De plek waar herinneringen worden gemaakt. Een veilige haven. Jouw omgeving, daar waar jij je fijn voelt.

Dat begint niet met de buitenkant.

Dat begint binnenin. Daar waar het uiteindelijk allemaal afspeelt. Natuurlijk, de buitenkant is belangrijk. Maar dat wat er binnenin gebeurd is nog veel belangijker.

Hoe ziet jullie dag eruit?
Wat gebeurt er als je opstaat? Wat doe je als eerste?
Met hoeveel mensen zit je in de avond op de bank?
Kijk je tv?
Waar zit je graag?
Waar komt het zonlicht op? Lees je graag de krant met een zonnetje op je snoet? Of wil je zon zodra je thuis komt van je werk?
Dat klinkt allemaal heel erg logisch maar heb je hier echt al eens over nagedacht? Heb je jezelf deze vragen afgevraagd alvorens je naar de architect stapte? Ja? Wel done, dan komt het wel goed.

Nee, nog niet? Laat – of kijk – dan nog eens heel kritisch naar de tekeningen.

Start met dat wat er binnenin gebeurdt en bouw daar een jasje om heen. Zodat het klopt, zowel van de binnen als van de buitenkant.

No worries!

Wat kost dat dan? Is het niet zonde van mijn geld?
Nee, wist je dat ik inmiddels 8+ jaar wekelijks in een paar uur tijd deze vragen tackel.

Tevens mee neem wat het budget is, hier rekening mee houd en er vooral voor ga zorgen dat je het gaat halen. Dat jouw droom werkelijkheid wordt. – en daardoor ook mijn droom.

Niks zo belangrijk als een fijne plek wat klopt bij wie jij bent, jullie zijn.

Ik gun het je!

Terug naar Diensten
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›