‹ Terug naar blogoverzicht

Winterbbq!

Zaterdag 21 december 2019

Met deze tips organiseer jij binnen handomdraai jouw stijlvolle winter bbq!

Jaar naar jaar komt het gourmetstel de kelderkast uit. Ben je dat ook een beetje beu? Of wil je eens wat anders dan allemaal boven een fondue pannetje hangen? Ga dan voor out of the box en kruip met zijn alle onder een warm kleed rondom de vuurkorf in de tuin én geef een winter barbecue!

In landen als Canada, Noorwegen of de VS wordt er gebarbecued tot het vriespunt. Wist je dat? En steeds vaker komen we in ons kikkerlandje tot dit fantastische idee! Hebben wij het over het ultieme kerstgevoel? Dan past daar de winter barbecue perfect bij!

Bibber je al op voorhand? Niet nodig! Bij het woord barbecueën denken we vaak aan zomerse temperaturen, teenslippers en zomerjurkjes. Juist bij koud weer wordt het pas écht gezellig. En dat hoeft echt niet enkel tijdens feestdagen zo te zijn. De gehele winter kun je genieten van een heerlijke winter bbq!

Hoe je dat doet?

Zet vuurkorven neer voor extra warmte. Maar ook van die boomstamfakkels doen het goed. Verspreid het links en rechts door de tuin. Het mooiste is om de tuin niet overbelicht te verlichten. Maak enkel gebruik van de vuurkorven en voeg hier eventueel een licht slinger aan toe. Ga niet werken met grote felle lichtpunten. Doe je dit wel dan is de sfeer direct weg.  

 

Kleed je lekker warm aan in een Noorse winterse wollen trui. Ga bij het vuur zitten met een warm plaidje over je heen. Verspreid links en rechts wollen winterse plaidjes, kussens in aarde tinten, bordeaux rood, donker groen en oker geel zijn bij uitstek de warmste kleuren om mee te stylen. Zet wat mini dennenboompjes op tafel of maak je eigen dennenbos op het terras door een overkill aan kleinere boompjes bij elkaar te zetten. Geef de gasten warme dekens en leg wat extra mutsen, sjaals en handschoenen klaar.

Heb je een overkapping? Maak hier dan volop gebruik van of zet een party tent neer zodat de warmte langer blijft hangen.

Houd wel rekening met de brandveiligheid!

Naast de styling om je heen is het ook leuk om de tafel te decoreren in winterse sferen. Denk hierbij aan natuurlijke materialen. Ga voor een linnen tafelkleed en gebruik een boomstam van 3 cm dik als onderbord. Verspreid links en rechts wat dennentakjes of zet kaarsen op tafel. https://www.jethendriks.com/blog/DIY/

Wil je nog wat extra sfeer creëren? Decoreer de tuin naast vuurkorven en tuinfakkels ook met veel (heel veel) leuke kerstverlichting en hang dit in de bomen, over de struiken of aan de rand van het huis of afdak.

Het grote genieten kan beginnen! Gegarandeerd succes en zeker weten dat jij er lekker warmpjes bij zit!

Ik ben erg benieuwd naar jouw winter barbecue!

Winterbbq!
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›