‹ Terug naar blogoverzicht

Zo tover jij de logeerkamer in één handomdraai om in een uitnodigende ruimte voor familie en vrienden!

Maandag 30 december 2019

Zo tover jij de logeerkamer in één handomdraai om in een uitnodigende ruimte voor familie en vrienden!

Heb je het geluk om een logeerkamer te hebben die je gebruikt voor gasten of wanneer je partner stiekem aan het snurken is? Ziet deze eruit als een gastvrije ruimte voor die onverwachte gast of wordt het gebruikt als extra opslagruimte?

Ik denk dat we in deze ruimte allemaal wel wat troepjes hebben liggen die daar eigenlijk niet thuis horen. Als je op mij lijkt dan gooi je links en rechts nog gauw wat kleding achter de kast zodra er onverwachts gasten komen. Tja….. tijd voor verandering!

Tijd om er een fijne ruimte van te maken waar gasten ,gepland of ongepland, dol op zullen zijn. Het moet een thuis gevoel geven, rust uitstralen, kalmte en een dosis warmte geven.

First thing firtst.

Het is een logeer kamer dus je hoeft deze kamer niet vol te leggen met persoonlijke decoratie. Haal dus alle persoonlijke spullen eruit en berg dit op. Een goede poetsbeurt is het halve werk. Kom je er gaande weg achter dat het niet alleen de spullen waren dat de kamer een beetje verouderd eruit liet zien maar een verfbeurtje ook wel op zijn plaats is? Rijd dan gauw naar de plaatselijke verfwinkel en ga voor een basic kleurtje waarin iedereen zich kan vinden. Kies bijvoorbeeld voor een taupe kleur of een lichte grijs tint. Houd de basis rustig.

Is het schilder klaar? Stijlen maar!

Kijk naar de meubels die je hebt en vraag jezelf af wat jij zelf nodig hebt wanneer jij ergens gaat logeren. Een bed, een kast om wat spullen in op te bergen en een nachtkastje? Het hoeft echt geen fortuin te kosten. Check vooral marktplaats of er wat op te knappen valt. Ook voor de decoratie kun je je slag prima slaan bij een kringloop of de goedkopere winkels. Qua decoratie kun je een uitgesprokenere kleur toevoegen maar ook hiervoor geld: hoe vaak wil je wisselen en wat wil je er aan uit geven? Vind je het niet erg om jaar na jaar de heel boel om te gooien, ga dan voor een wat trendgevoeligere kleur. Heb je daar geen zin in? Kies dan goede basic items in neutrale tinten. Ook hiermee krijg je gegarandeerd een gezellige sfeer!

Wat wel essentieel is , je wilt immers dat ze vaker terug komen.

Investeer in een goed matras. Stel je voor dat manlief een avondje snurken op het programma heeft staan dan wil je zelf ook lekker kunnen liggen. Je schaft dit dus niet alleen voor de gasten aan.

Zo tover jij de logeerkamer in één handomdraai om in een uitnodigende ruimte voor familie en vrienden!
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›