‹ Terug naar blogoverzicht

Lente!

Dinsdag 04 april 2023

Start de lente met deze tips voor buiten decoratie!

Bye winter! We maken ons klaar voor de lente. Zon, gezelligheid, fluitende vogeltjes, terrasjes, vrolijke voorjaarbloeiers. Oh wat keek ik er naar uit!

De lente wordt nog fijner als je écht kunt genieten van je balkon, terras of tuin deze lente. Zie deze buitenplek niet als iets wat niet meer mee doet. Want zodra de zon schijnt leven we buiten en is dat je “woonkamer”. Behandel het met liefde, aandacht, net zoals je dat binnen doet. Bijkomend voordeel: dit maakt het nóg fijner om buiten zijn. Je hoeft niet meer op vakantie

Zitten in de zon

Ook jij kunt vast wat vitamine D gebruiken nu de winter erop zit. Laad op met zonlicht op je gezicht. Maak een gezellige zithoek in de zon (of in de schaduw wanneer je niet van zon houdt). Van een zelfgemaakte palletbank, met kleurrijke kussens, tot een luxe loungeset. Jij (en jouw budget) bepaald wat het beste bij je past maar durf gerust wat kleur toe te passen: vrolijkheid!

Vergeet er niet een plaid bij te leggen, lekker op die koudere avonden om net dat extra uurtje mee te pakken. Wat kaarsjes, vuurkorf en een glas wijn – niet meer weg te slaan!

Met alleen zitten ben je er nog niet

Goed, je zit. Vertoeft in de tuin, in de zon (of de schaduw). En nu de rest nog. Ga je voor kleurrijk? Of blijf je in de naturel vibe? Het kan heel mooi om de sfeer die je binnen hebt door te trekken naar buiten. Dat geeft rust, een bepaalde lijn – eenheid. Maar dit hoeft niet. Zelf hebben wij nu (bij ons oude huis) heel veel kleure ín huis en buiten juist een hele natuurlijke vibe!

Heb je al goede meubels? Geef ze gerust een likje verf. Compleet nieuwe sfeer!

Ontbreekt er nog iets?

Ja! Het aller aller belangrijkste, waar ik precies geen verstand van heb. Planten! Bloemen, bloembollen, tulpen, blauwe druiven, kleurrijke voorjaarsplanten. Waar de vlinders omheen fladderen, de insecten blij van worden. Rechtstreeks in de grond of juist in mooie gezellige tuinpotten. Met kleur of zonder. Keuze genoeg op Home Deco!!

Niet vergeten!

Misschien wel nóg belangrijker. Tuinverlichting. Zo vaak wordt dit vergeten. Zit je lekker in de tuin, wordt het donker en zie je je glas wijn niet meer. Shit, toch maar naar binnen. Jammer! Dat kan anders, beter, leuker. Je kent ze vast, lichtsnoeren. Hele makkelijke (goedkope!) oplossing om snel een hele fijne sfeer neer te zetten. Maar ook gezellige lantaarns, lampjes voor tussen de planten en hanglampen voor onder de overkapping mogen niet vergeten worden.

Kortom: maak een “woonkamer” van jouw tuin zodat jij optimaal kunt genieten van de lente! (en de zomer!)

Kriebelt het al om aan de slag te gaan? Bij mij wel!

Lente!
Lente!
Lente!
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›