‹ Terug naar blogoverzicht

Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland (en buitenland)!

Woensdag 11 december 2019

Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland (en buitenland)!

Yay! Over 14 dagen is het kerst! En dat betekend in de weken daarvoor kerstmarkten afstruinen.

Ik ben voor jullie op pad te gaan om de leukste markten te selecteren!

De eerste markt heb ik in ons sfeervolle Maastricht bezocht. Los van de kerstsfeer heeft deze stad al iets magisch! Heb jij hier altijd al een keer naar toe willen gaan? Tijdens de kerstdagen is deze stad helemaal een sprookje. Op het vrijthof staat een gigantisch reuzenrad. Er is een grote schaatsbaan. En uiteraard kun je er terecht voor warme chocomel en Limburgse vlaai! Hoor je ergens hout knisperen? Klop dan voor een gezellig onderonsje met de Kerstman.

Ken je Charles Dickens?

Nee? Deze Engelse schrijver laat meer dan 950 personages uit zijn boeken tot leven komen op de grootste kerst en Dickens festijn van Nederland. Waar dit sprookje zich plaats vindt? Op 14 en 15 december moet je in Deventer zijn! Je koopt hier onwijs leuke cadeautjes en decoratie voor in huis. Na een dagje struinen lekker opwarmen in één van de vele knusse cafeetjes van Deventer.

In Den-Haag kun je 11 dagen lang de sfeer, geur en het ultieme kerstgevoel opsnuiven. De kinderkoren zingen de prachtigste kerst liederen en storytellers vertellen mooie kerstverhalen. Van 12 tot 2 december vind er in den-haag namelijk dé royal Christmas fair plaats! Laat je compleet onderdompelen in deze magische sfeer! Scoor winterse vachten voor in huis of ga voor houtsnijwerk voor in de kast. Beleef de magie in eigenland!

Uiteraard mogen we de kerstmarkt in onze hoofdstad niet vergeten. Op het museumplein kun je pirouetjes schaatsen, zo recht voor het rijksmuseum! Succes gegarandeerd voor leuke insta-kiekjes. Hieromheen vind je gezellige winterse kraampjes en warm je jezelf op aan chocomel met slagroom. En wist je dat op de Dam een kerstboom staat die bomvol hangt met zo’n 40.000 lichtjes? Daarnaast kun je in Amsterdam ook genieten van het light festival. Slenter langs al het moois of huur een bootje en vaar over de grachten! Zo romantisch!

 

Wil je een stukje verder rijden? Ga dan de grens over.

Munster is toch wel één van mijn favorieten! En ieder jaar doen ze er weer een schepje bovenop. Door het hele centrum is deze kerstmarkt verspreid waardoor het heel klein en intiem aanvoelt ondanks dat het ontzettend druk bezocht wordt. Munster is ongeveer 2,5 uur rijden maar je hebt dan wel wat. Tip: boek, op tijd, een hotel en blijf een nachtje slapen in deze magische sfeer!

Ben je van plan om een korte vakantie te boeken in December?
Pak het vliegtuig en vlieg naar Kopenhagen.

In het bijzonder mag je dit plekje niet overslaan: Tivoli! Het bekende attractiepark gaat helemaal op in ieder seizoen! Onwijs mooi verlicht tijdens de kerst en je vind er allerlei kraampjes met Deense gerechten.

Geniet van de kerstsfeer! Have fun 

Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland (en buitenland)!
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›