‹ Terug naar blogoverzicht

Maak binnen een paar stappen jouw eigen kerstboom!!

Donderdag 12 december 2019

Maak binnen een paar stappen jouw eigen kerstboom!!

Een kerstboom kopen is leuk maar een eigen kerstboom maken is nog veeeeeeel leuker! En deze boom kan zo groot of klein als je zelf wilt, in iedere ruimte in huis staan en zelfs in de tuin komt dit goed tot zijn recht!

Lees gauw verder hoe jij deze toffe boom zélf kunt maken.

Wat heb je nodig:

 • Een houten plaat (horizontaal) die zo groot of klein kan zijn als jij wil! De afmeting van de DIY zijn: 1.25 x 95 cm.
 • Verf, dit mag iedere gewenste kleur zijn.
 • Een blokkwast.
 • Groen om de boom mee te maken. Denk aan dennentakken, mos, naaldtakken. Heb je dennentakken over? Deze kun je gebruiken om een toffe kerst tafel DIY te maken https://www.jethendriks.com/blog/DIY/
 • Kerstballen. Afhankelijk van de grootte het aantal bepalen. Ik heb er 3 gebruikt.
 • Verlichtingsnoer. Let op: wil je de boom buiten onder een afdak plaatsen zorg dan dat de lampjes voor buiten bestemd zijn.
 • Een boor.
 • Een nietmachine voor in hout.

Hoe maak je het?

 1. Koop een houten plaat en laat deze op maat zagen. In de bouwmarkt doen ze dit gratis.
 2. Kies een kleur uit wat past bij jouw interieur of exterieur en koop een blokkwast.
 3. Met de blokkwast schilder je de houten plaat. Dit hoeft niet extreem recht te zijn ga vooral kris kras over elkaar heen. Hierdoor gaat de plaat iets meer leven en krijgt het een krijtverf effect. Je kunt ook voor krijtverf kiezen maar hier betaal je meer voor. Misschien heb je nog iets staan…..
 4. Is de plaat droog? Bepaal dan waar je het groen van de boom gaat plaatsen. Leg dit vooraf neer zonder dat je het vast maakt zo kun je nog altijd schuiven en het één en ander aanpassen. Leg ook de kerstballen neer zodat je zeker weet dat het straks jouw eigen mooie boom wordt! Helemaal tevreden? Nieten maar!
 5. Ik heb met een nietmachine al het groen vastgeniet. Onderin natuurlijk de breedste “tak” , daarboven iets smaller en zo naar boven in een driehoekige kerstboom vorm gewerkt.
 6. Zit alles vast geniet en werk je liggend? Zet de boom dan even overeind om te checken of alles vast blijft zitten, doet het dat niet? Vul het dan aan.
 7. Blijft alles vast zitten? Mooi! Voordat je de kerstballen op gaat hangen boren we eerst gaatjes aan de achterkant. Check even om de hoeveel cm de lampjes zitten en boor daar waar een lampje zit een gaatje. Bekijk vooraf goed welk bitje je nodig hebt zodat het lampje er doorheen past maar vooral ook niet verzuipt in het gemaakte gaatje.
 8. Wanneer de gaatjes gemaakt zijn mogen de lampjes er doorheen. Tape dit aan de achterzijde vast met duck tape zodat het goed op de plek blijft zitten.
 9. Draai de boom weer naar je toe en hang als laatste de kerstballen op.

Jouw boom is nu helemaal klaar om te schitteren! Geef het de allermooiste plek en geniet ervan!

Maak binnen een paar stappen jouw eigen kerstboom!!
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›