‹ Terug naar blogoverzicht

De schoonheid van imperfectie!

Dinsdag 14 januari 2020

We gaan steeds meer leven in het nu, omarmen de schoonheid van imperfectie en kiezen voor de kracht van vergankelijkheid. En dat is niet zo gek als we kijken naar hoe druk onze maatschappij is. We zien deze imperfectie niet enkel terug in het dagelijkse leven maar ook in ons interieur. Denk aan natuurlijke en pure materialen zoals hout, steen, aardse tinten maar vooral imperfectie!

Wij mensen krijgen rimpels, tekeningen van veroudering. Schoonheid noemen we dat. Zo gaat ijzer roesten en kleur veranderd op den duur. Houd maar eens een kleurwaaier tien jaar later naast het geverfde oppervlakte. Dat wijkt altijd af.

In ons interieur betekend het dat oude, niet perfecte spullen, juist mooi zijn omdat de tijd eroverheen is gegaan. Deze spullen hebben emotionele waarde. Zichtbare slijtage, familie verhalen, links en rechts gebreken maar exact dat maakt deze spullen zo ontzettend mooi! Het accepteren van de imperfecte veroudering.

Wil jij imperfectie toevoegen aan jouw interieur? Dan stel je rust centraal en omarm je de natuur. Het draait hierbij om verweerde structuren en organische vormen. Denk bijvoorbeeld eens aan natuurlijke materialen die langzaam verweren of verkleuren zoals hout. Leer wat mooier wordt naarmate de tijd verstrijkt. Een koper voorwerp dat langzaam oxideert, een prachtige turquoise kleur komt naar voren. Zie je het voor je? Zie je al hoe mooi zo’n item in je interieur kan staan? Een uniek stuk, juist omdat het imperfect is. ‘Nog van mijn oma gekregen’,  dat deukje komt door…’. Koester het! En combineer het met nieuwe materialen, meubels en accessoires.

 

Imperfectie is een flinke tegenhanger van de perfect gestylde interieurs die de afgelopen jaren hip waren en waar iedereen naar streefde. Niet alles hoeft perfect te zijn. Juist dat rauwe randje geeft karakter. Aan jou als persoon maar ook aan meubels en aan het interieur. Het verteld een verhaal, jouw verhaal!

Zo ontstaat er door de imperfectie een perfect evenwicht in jouw interieur.

Dus dan kunnen we zomaar alles gaan combineren met elkaar?

Bijna alles

De schoonheid van imperfectie!
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›