‹ Terug naar blogoverzicht

De gang in richten doe je zo!

Vrijdag 10 januari 2020

In ieder huis is een hal of gang te vinden. Hier kom je binnen en worden onder andere jassen opgehangen, schoenen uitgedaan en tassen neergezet. Eigenlijk wordt er in deze ruimte meer gelopen dan je je misschien beseft. Weggaan, thuiskomen, de trap omhoog gaan, de trap naar beneden gaan. Al deze dingen gebeuren in dit (vaak) kleine stukje huis. Opbergen en ophangen zijn termen die belangrijk zijn voor een hal. Er zijn verschillende slimme en stijlvolle manieren om opbergruimte en ophang plekken te creëren. Lees je mee?

Bij het inrichten van deze ruimte moet je iets meer rekening houden met praktische zaken. Je wilt het weggaan en thuiskomen immers zo soepel mogelijk laten verlopen. Om deze redenen zijn er een aantal dingen die niet mogen ontbreken in deze ruimte. Een kapstok en schoenenkast zijn essentieel. Maar wat dacht je van een spiegel? Nog even een laatste make-up check en nog één keer door onze haren heen gaan.


Wil je een spiegel ophangen in de hal? Doe dit dan op een lange wand, zo lijkt de ruimte breder!

Naast een kapstok, schoenenkast en spiegel is de vloer een aspect waarover bewust nagedacht moet worden. In de hal/gang heeft de vloer namelijk wel het één en ander te verduren. In weer en wind komen er mensen via de hal naar binnen. De vloer krijgt te maken met sneeuw, modder, regen en natte gras-schoenen. Met andere woorden: een vloer die niet snel slijt en makkelijk schoon te maken is zou fijn zijn. Je moet gemakkelijk een keer met de dweil door deze ruimte kunnen gaan en het liefst ziet de vloer er vervolgens weer als nieuw uit.

Er zijn altijd wel van die kleine plekjes waar niets mee gedaan wordt. Denk eens aan de ruimte onder de trap. Of werp je blik eens omhoog. Kan er ergens een plankje aan de muur met daarop wat manden? Met deze ruimtes kun je slim omgaan. De ruimte onder de trap bouw je gemakkelijk om tot kast. Daarnaast creëer je meer bewegingsruimte door de hoogte in te gaan met obergen. Je maakt de vloer vrij van spullen. En dat is geen overbodige luxe met al die dikke wollen winterse jassen.

Naast deze slimme tips is de kleur bepalend van hoe ruim deze ruimte uit de verf komt. Donkere kleuren laten een kleien ruimte in principe nog kleiner lijken. Een hele muur in een donkere tint schilderen is dan ook niet zo super slim mits je géén bundel daglicht hebt. Om een mooi geheel van je huis te maken is het slim om de kleuren uit de woonkamer terug te laten komen in de hal. Zo verbind je beide ruimtes met elkaar en dat geeft rust.

Blijf ten slotte altijd kritisch over welke spullen je allemaal kwijt wilt maar vooral kwijt móet in deze ruimte. In de zomer kun je bijvoorbeeld de winterjassen op zolder leggen en dit geldt ook andersom. Zorg dat je alleen spullen in de hal hebt liggen die daar ook écht nodig zijn.

Met deze tips maak jij van jouw hal een sfeervolle én praktische binnenkomer!

De gang in richten doe je zo!
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›