‹ Terug naar blogoverzicht

Welkom in de wereld van de kunst.

Donderdag 12 november 2020

Het kiezen van kunst aan de muur lijkt spannend en leuk! Maar zodra je probeert een mooi schilderij te kiezen, dan sla je stijl achterover van het grote aanbod in schilderijen. Natuurlijk ken je meesterwerken zoals de Amandelbloesem van Van Gogh en het Melkmeisje of het Meisje met de parel van Vermeer. Ook ben je bekend met Pop Art van Andrew Warhol. Maar je wilt een goede keuze maken en het liefst een XXL schilderij als werk aan de muur. Met zoveel aanbod, wat moet je nu doen?

Geen zorgen, deze keuzestress is heel normaal. Iedereen die op zoek is naar een kunstwerk ervaart het. Je bent dus niet de eerste die dit meemaakt. Met onze de tips die we je hieronder geven vind je een XL schilderij of zwartwit foto dat perfect past bij de sfeer van jouw woonkamer. Of slaapkamer als je op zoek bent naar muurdecoratie daarvoor.

 • Het eerste om voor jezelf helder te krijgen is welke sfeer je in je woonkamer hebt, of welke sfeer je deze wil geven. Wanddecoratie voor de woonkamer mag waarschijnlijk wel wat aanwezig zijn, maar in je slaapkamer wil je je bijvoorbeeld zo snel mogelijk ontspannen. Het tegenovergestelde geldt weer voor je werkplek. Daar is het juist geweldig om iets inspirerends en motiverend aan de wand te hebben hangen.

  Voor een kinderkamer ben je op zoek naar leuke en speelse kunstprints. Deze schilderijen mogen best kleurrijk zijn maar niet te druk zodat je kinderen er onrustig van worden en niet kunnen slapen.

 • Je bestaande meubels en inrichting is het volgende punt om even bij stil te staan. Als je elke dag door je huis of kantoor loopt, ben je je niet meer zo bewust van de inrichting. Sta even stil en doe net alsof je de inrichting aan het beschrijven bent aan iemand die je aan de telefoon hebt. Wat is de algemene stijl van de meubels, vloer, plafond en wandafwerking? Is het klassiek, modern of inmiddels een allegaartje?

  De wanddecoratie moet passen bij de omgeving. Loop je al langere tijd met het idee om een ander accent aan te brengen, dan is dit het moment om daarmee te beginnen. Maar misschien wil je wel helemaal niet veranderen en juist alle aanwezige stijlen meer op elkaar afstemmen. Met een goed gekozen kunstfoto of schilderij op doek kun je je fusie van stijlen er echt geweldig uit laten zien!

 • Houd rekening met je eigen smaak en interesses en die van je huisgenoten. Het is geweldig als het interieur een weerspiegeling is van de persoonlijkheden van de mensen die er wonen. Heb je een specifieke hobby of ben je gek op sport? Ben je een grote dierenliefhebber? Heb je een bijzondere vakantie doorgebracht op een paradijselijke plek en wil je het gevoel van toen en de herinneringen terughalen? Met behulp van de antwoorden op deze vragen kun je makkelijker de juiste wanddecoratie vinden.

 • Kleur doet er ook echt toe bij de keuze voor muurdecoratie voor de woonkamer (of welke andere ruimte dan ook). Werk op doek aan de muur met accenten van de dominante kleur uit de ruimte geeft gegarandeerd een win-win resultaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor oranje om een link te leggen met de kussens op uw bank aan te passen of geel om het lichte kleed uit te lichten.

 • Naast sfeer, stijl, onderwerp en kleur is ook de grootte van het schilderij nog iets om even zorgvuldig over na te denken. Zorg ervoor dat het kunstwerk aansluit bij de ruimte op de wand en een aanvulling vormt op de meubels er direct bij in de buurt. Er zijn kunstwerken in vele vormen en maten, dus denk goed na over de ruimte die je met het werk wilt vullen.

  Hoge slanke kunst past goed bij ruimtes met een hoog plafond of smalle wandruimte. Panorama's of liggende landschappen zien er goed uit boven brede meubels, zoals een bank, dressoir of de eettafel.

  Als je veel wandruimte te vullen hebt, kies dan voor foto's of schilderijen in XL of Xxl uitvoering in plaats van standaard middelgrote uitvoeringen. Voor een meer doordachte look in een kleinere maar lastige ruimte, probeer dan groepen van 3 of 4 kleine afbeeldingen als wanddecoratie.

Ik koos ditmaal voor een foto in lijst van fotocadeau.nl Persoonlijk door een bewerkte foto van onze lieve Wiesje. Maar ken je Hexagon al? Hiermee kun je met verschillende foto's één kunstwerk creeëren. Wat mij betreft een must have aan de muur!

Kunst werkt niet alleen via je hersens. Kunst die je raakt doet iets met je. Het geeft je een bepaald gevoel. Daarom is het goed om zeker in het begin veel kunstwerken te bekijken.

Door te kijken naar het aantal verschillende kunstwerken kan je begrijpen wat je echt wilt. Je voelt het direct als je het voor jou perfecte schilderij ziet. Geniet van de wereld van de kunst en begin nu te ontdekken.

Welkom in de wereld van de kunst.
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›