‹ Terug naar blogoverzicht

Zo creëer je een aangename slaapkamer in de zomer

Dinsdag 19 juli 2022

Tijdens de lente genieten we van het zonnetje en de zachte temperaturen. Maar zodra de zomer van start gaat komen er ook nadelen om de hoek kijken. Denk maar eens aan een snikhete slaapkamer. Daar wordt niemand blij van. En ja, daar zijn airco’s voor maar beschik jij niet over zo’n luxe apparaat? No worries! In deze blog geef ik je de beste tips om een aangename slaapkamer in de zomer te hebben.

Een speciaal zomer dekbed

Wacht niet te lang met het aanschaffen van een fijn zomer dekbed. Want ook tijdens een warmere lente dag heb je hier al veel plezier van. Het ademt meer, is luchtig en absorbeert vocht waardoor het altijd koel aanblijft voelen. Gooi hier een mooie linnen hoes overheen. Luchtig en lekker zomers! Stijl dit eventueel af met wat kussens van luchtige materialen.

Schaf een ademend matras aan

First thing first. Het begint bij een goede basis. Een goed matras draagt zonder twijfel bij aan een goede nachtrust, niet alleen in de zomer. Investeer in een ademend matras van goede kwaliteit. Hierdoor blijft het koel in de zomer en warm in de winter.

Kies voor de juiste raamdecoratie

Niets zo vervelend als wakker worden van zoemende muggen, of ander ongedierte. Wist je dat wanneer je last hebt van hooikoorts er zelfs speciale horren zijn met een polwerend gaas? Dit zorgt ervoor dat het grootste gedeelte van de pollen buiten blijft. Handig!

Een hor is niet per se mooi maar wel een echte must have en laten we dit nou heel easy weg kunnen stoppen achter een gordijn. Hoe dichter de stof hoe donkerder de ruimte en daardoor ook een stuk koeler. Waar je normaliter je raamdecoratie overdag openmaakt mag je dit in de zomer gerust dicht houden, scheelt een aantal graden!

Haal het vloerkleed weg of vervang het

In de winter is het heerlijk om op een zacht wollig tapijtje te stappen. Maar in de zomer doe je dat liever niet. Vervang dit seizoen daarom een schapenvachtje of iets anders wolligs. Het is prima om het tijdelijk weg te doen of een zomerse variant er neer te leggen.

Ga voor een make over!

Best of all! Het kleurgebruik in jouw slaapkamer heeft onbewust veel invloed op jouw nachtrust én gemoedtoestand. Wat ons betreft een prima excuus om je slaapkamer een mini make over te geven. Kies voor frisse lichte tinten en materialen. Dit geeft veel rust en een zomers gevoel in jouw slaapkamer.

Vind je het lastig en weet je niet waar te beginnen? Vraag gerust om hulp. Een kort maar krachtig advies kan hierbij uitstekend helpen! 

Zo creëer je een aangename slaapkamer in de zomer
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›