‹ Terug naar blogoverzicht

Q & A

Woensdag 04 januari 2023

Wanneer je het zelf soms even niet meer weet kun je best wat hulp gebruiken. Daarom hebben jullie massaal vragen ingestuurd voor mij via Home Deco. Van hoe je een grote woonkamer inricht tot het stijlen van accessoires in een kleine hal. Benieuwd of jouw vraag ertussen zit? Lees snel de blog! En houdt zeker onze Instagram @homedeconl in de gaten voor meer tips.

1. Hoe kies je de beste gordijnen voor jou interieur?

Dit doe je door te kijken naar dat wat er al is. Welke kleuren zijn er toegepast? Welke materialen heb je al gebruikt? Welke sfeer is er neergezet? Vanuit hier kijk je welke kleur combinatie matcht met dat wat er al is en het materiaal wat hier het beste bij past.

2. Advies om een witte hal wat op te fleuren? Geen ruimte voor accessoires helaas...

Een witte hal opfleuren kan heel gemakkelijk. Het begint namelijk altijd met de basis. Met de basis bedoel ik de vloer maar ook de wanden en het plafond. Een likje verf op de wand (en het plafond!) maakt al heel veel sfeer. Liever iets gedurfds? Ga dan voor behang met een statement print. Kleed dit eventueel af met wanddecoratie, mits dit past uiteraard.

3. Welke kleur kussen raad je aan bij een bruine bank?

Op een bruine bank, ervanuit gaande dat dit cognac is, kun je helemaal los. In principe kun je hier bijna alle kleuren op leggen. Tinten als oranje en bruin liever niet – dit valt weg. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met dat wat er nog meer in de ruimte gebeurt. Heb je al een kleur op de muur? Laat dit dan (subtiel) terugkomen in de kussens. Zijn er andere accessoires? Zorg er dan voor dat dit met elkaar matcht. Zo komt alles in verbinding met elkaar te staan en dat geeft rust en balans.

4. Hoe kan ik zorgen dat een grote woonkamer 'warm' aanvoelt?

Kleur! Op de wanden, en dan het liefst allemaal, maar ook op het plafond, of de deur en raamkozijnen. Wees niet bang om dit toe te passen. Zorg ervoor dat je een hele goede warme basis creëert en ga dan aankleden. Geen kleine elementen maar spaar telkens voor grote accessoires. Maak statements en vul, vul de ruimte want daar vraagt deze om.

5. Welke kleuren kan je goed combineren met een donkere visgraat vloer?

Afhankelijk van welke sfeer je neer wilt zetten kun je in principe alle kleuren hiermee combineren. Wil je richting hotel chique dan mag je gerust met donkere tinten gaan werken. Liever een moderne twist? Denk dan aan wat lichtere tinten in combinatie met een uitgesproken tint.

6. Tips om kleuren verf met elkaar te matchen. Vooral als je 1 kleur al weet.

Je hebt bepaalde tinten die heel goed met elkaar matchen maar ook tinten die met elkaar vloeken. Afhankelijk van welke kleur je hebt kun je in de kleur lijnen kijken wat daar bij past. Blijf bijvoorbeeld in de aarde tinten, in groen tinten, in zachte tinten of juist in harde tinten. Je kunt het één met het ander combineren maar ga daar wel voorzichtig mee om. Controleer goed of het één bij het ander past en controleer het altijd in de ruimte. Licht breekt of maakt een kleur. Online kun je veelal stalen aanvragen zodat je in huis kunt checken of je de juiste kleur te pakken hebt.

Vind je het lastig om bovenstaande tips daadwerkelijk toe te passen in het interieur? Vraag gerust eens om hulp van een expert. Een advies is vaak goedkoper dan een ‘fout maken’. En durf – als je de juiste kleuren en materialen met elkaar mixt kan er niet zo heel veel misgaan. Veel succes!

Q & A
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›