‹ Terug naar blogoverzicht

tips om je muren makkelijk te stylen met wanddecoraties

Donderdag 02 april 2020

It’s all about placement

Wil je een keer totaal iets anders doen met je muren in huis of misschien op je werkplek? Mis je nog inspiratie of heb je keuzestress? Wij begrijpen je! Tegenwoordig zijn er zoveel manieren waarop je een muur kan stylen. Als je alleen al een klein rondje browset op Pinterest wordt je gauw overweldigd door de vele keuzes. Het lijkt een ingewikkeld en creatief proces, maar dit valt eigenlijk reuze mee. Zeker als je weet dat je binnen een paar klikken een toffe wandcirkel hebt besteld of een gave foto in een lijst.

Hang het gewoon aan de muur

De meest gangbare manier om je muur te stylen is door wanddecoraties gewoon aan je muur te hangen. Logisch! Dit hoeft ook helemaal niet saai te zijn. Integendeel. Als je maar kiest voor de juiste plaatsing en type wanddecoratie, dan kan je echt een impact maken. Ga in ieder geval voor kwaliteit. Als je een statement wil maken of juist een rustige minimalistische look wil creëren, dan is de kwaliteit van de wanddecoratie erg belangrijk. Dit maakt of breekt de uitstraling van je muur. Zeker als je kiest voor één of maar een paar sterke items.

Er zijn daarnaast onwijs veel manieren waarop je wanddecoraties kan ophangen. Hou je van speels en creatief? Kies dan voor verschillende formaten en kleurencombinaties. Hang het in een verrassende samenstelling, bijvoorbeeld asymmetrisch, maar ga wel voor de juiste balans. 

Planken of rekken voor een speelse look

Persoonlijk is dit een favoriet als je toch een creatieve huiselijke sfeer wil creëren, maar alsnog een eenheid en rust wil behouden in je interieur. Op deze manier kan je ook goed spelen met verschillende (persoonlijke) items. Kies bijvoorbeeld een plank met een moderne uitstraling en plaatst hierop een ingelijste brief van je oma. Ook het materiaal en de hoeveelheid planken zijn bepalend voor de hele uitstraling.

Kies voor houten plankjes als je van nonchalant, Scandinavisch en rustiek houdt. Plaats bijvoorbeeld een lange ruwe houten plank over de gehele lengte van je muur voor een stoere, robuuste en industriële sfeer. Creëer een spannend hoekje in de gang of in de badkamer met kleine rekjes of plankjes. Let op dat je bij de plaatsing dat je rekening houdt met de hoogte van de plankjes ten opzichte van wat je er op wil plaatsen.

 

Atelierstijl: nonchalant op de grond of op tafel

Als je een stoere New York loft gevoel in huis wil brengen, dan is dit dé manier om het te creëren. Zeker bij grotere wanddecoraties is het heel mooi om deze gewoon nonchalant op de grond neer te zetten, net zoals in een atelier. Dit werkt vaak ook goed in de slaapkamer of in de hal. Als je een liefhebber bent van een minimalistische of rustige uitstraling, dan behoud je ook nog eens je mooie kale muren.

Heb je een dressoir of een grote tafel aan de muur, dan kan je ook hier je wanddecoraties op plaatsen. Ook in deze combinatie werken vaak grotere wanddecoraties het beste, omdat ze dan ook nog genoeg opvallen ten opzichte van het meubelstuk.

Go wild! Maak een gave combinatie van stijlen

Je kan ook een stapje verder gaan. Alles mag en kan tegenwoordig. Dat is te zien in de hedendaagse trends in interieurstyling. Doe daarom gewoon een keer écht wat je zelf mooi vindt. Hoe gek het ook is. Juist op dit moment heb je alle creatieve vrijheid. Hang bijvoorbeeld gave wanddecoraties, macramés en leuke hoeden bij elkaar. Ga voor kleur of kies een grote eyecatcher. Plaats bijvoorbeeld een mooie wanddecoratie op de grond en hang daarnaast een plant of een plankje met persoonlijke spulletjes. 

In de styling gaat het allemaal om balans. Zoek de eenheid in de kleurensamenstelling of de manier van plaatsing, bij elkaar en in evenwicht. Misschien creëer je wel zo’n gave muur waar iedereen versteld van zal staan! Maak het jezelf nog makkelijker door online inspiratie op te doen. Kies een favoriet voorbeeld en doe dit zelf in huis na met een eigen persoonlijke touch.

Ben je nog op zoek naar mooie wanddecoraties of unieke items voor aan de muur?

Neem dan een kijkje op www.fotocadeau.nl - gegarandeerd succes. Wist je dat ze daar ook een fotoklok hebben? Check it out!

 tips om je muren makkelijk te stylen met wanddecoraties
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›