‹ Terug naar blogoverzicht

Is jouw interieur al winterproof?

Vrijdag 03 januari 2020

Nu de feestdagen voorbij zijn verdwijnt ook de sfeervolle kerst decoratie uit het interieur. Daarna voelt het vaak wat kil en saai aan. Maar niet wanneer jij jouw interieur in een winters jasje steekt! Wij helpen jou graag de winter door.

Het kille en grijze weer doet verlangen naar gezelligheid en warmte in huis. Maar ga je voor een grote make-over of voldoen kleine aanpassingen door middel van winterse woonaccessoires? Kies wat geschikt is voor zowel jouw interieur als jouw budget.

Tip 1:

Het eerste wat van belang is, is welke kleuren je kiest. In de lente en de zomer kiezen we sneller voor pasteltinten of frisse kleuren als wit, geel of appeltjes groen. Nu het winter is kiezen we voor compleet andere kleuren. Warme tinten zoals donkergroen, bruin, taupe en donker blauw. Kijk eens naar de kleuren die je al hebt en voeg hier wat warme winterse tinten aan toe. Dit doet al heel erg veel met de sfeer in huis. Zorg ervoor dat de kleuren matchen met elkaar. Zet dus géén bruin bij geel of appeltjes groen bij aubergine.

Tip 2:

Het mixen van stoffen zorgt voor warmte. Kijk je links dan zie je velvet, kijk je rechts dan zie je nog meer velvet. En dat is niet voor niets. Deze stof geeft zoveel warmte af. Eigenlijk zou het verplicht moeten zijn om dit materiaal in huis te halen. Dat kan zijn in de vorm van een kussen maar denk ook eens aan poefen. Ga je voor een grote verandering? Een velvet bank of stoel is erg gaaf! Mix velvet met geweven stoffen, wol en leer voor een winterse uitstraling.

Tip 3:

Een vloerkleed is wat mij betreft sowieso een echte musthave maar zeker voor een winterproef interieur. Zodra je vanuit het werk thuis komt en de verwarming is nog niet zo heel erg lang aan dan heb je in ieder geval heerlijk warme voetjes wanneer je op de bank ploft. Daarnaast staat het super gezellig en geeft het een onwijs cozy gevoel. Hiermee creeër je ook echt een zithoek. Zonder vloerkleed is er geen verbinding en voelen de meubels aan als losse flodders in een ruimte. Mét een vloerkleed maak je een soort eilandje waardoor je verbind.

Tip 4:

Wanneer je aan een winterproof interieur denkt denk je natuurlijk ook automatisch aan kaarsen! Kandelaars, kaarsen, geurkaarsen. Dit zijn echt dé accessoires die bij zowel de herfst als de winter horen. Zet ze op je salontafel, dressoir of eetkamertafel. Kies kleuren uit je winterse kleuren pallet. Hierdoor creëer je rust en balans. 

Tip 5:

De korte en donkere dagen zorgen voor een duistere sfeer in huis. Er komt ’s avonds weinig licht naar binnen en je bent eerder genoodzaakt om de gordijnen sneller dicht te doen. Naast kaarsen zorgt goede verlichting voor een fijne winterse sfeer. Bekijk goed welke hoekjes extra licht kunnen gebruiken en voeg hier een extra lamp toe. Dit hoeft géén dure design lamp te zijn. Kijk eens rond in een kringloopwinkel of ga voor een DIY https://roomed.nl/lamp-van-touw-draad-wol/

De aller belangrijkste winterse tip waardoor jij binnen no time opgewarmd bent na een frisse wandeling:

Dekens, heel veel dekens. Wollen, zachte, warme, fluffy dekens die jouw warm houden tijdens een avondje netflix. Voeg ook gerust wat schapenvachtjes toe voor een nog behagelijker gevoel.

En: geniet want hoe knus is dit seizoen?

Is jouw interieur al winterproof?
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›