‹ Terug naar blogoverzicht

Scoor nú je tuinmeubels en zit er relaxed bij tijdens de eerste zonnestralen. zo.

Donderdag 27 februari 2020

In de lente en de zomer brengen we het liefst zoveel mogelijk tijd door in onze tuinen. En hoewel er zo nu en dan een vlokje sneeuw naar beneden valt start de lente officieel al op 1 maart. YAY!

Kijk jij ook zo uit naar een lekker hapje eten, wegdromen met een goed boek, gezellig borrelen of heerlijk zonnen? Wij wel!

Met onderstaande tips heb jij binnen no time de ideale tuinmeubels gekocht en kun jij als eerste genieten van de eerste zonnestralen.  

TIP 1: Bepaal de functie van je tuin.

Voor je gaat kijken naar meubels is het handig om te weten welke functie de tuin gaat krijgen. Wil je zonnebaden, loungen of liever uitgebreid tuinieren? Misschien wel allemaal! Ben je alleen? Met zijn tweetjes of met een heel gezin? Maak vooraf helder wat de functie gaat zijn, vanuit daar kun je gaan shoppen.

https://nl.pinterest.com/pin/319896379783244753/

TIP 2: Vergeet de plattegrond niet.

Wanneer we voor ons interieur aan de slag gaan starten we aan de hand van een plattegrond. Met een tuin is dat niet anders. Hoe vervelend is het als achteraf die tuinset niet blijkt te passen… Of dat je met de voeten bij de buurman ligt gezien de hangmat net te groot is. Maak vooraf een plattegrond en geef hierop aan wat je waar wilt doen. Aan de hand van deze afmetingen kun je gericht op pad.

TIP 3: Kwaliteit boven kwantiteit.

Het kan verleidelijk zijn om op zoek te gaan naar goedkopere meubelen. Maar kies liever voor kwaliteit. Tuinmeubelen hebben namelijk veel te verduren. Het staat in de volle zon maar ook in de regen, wind, vorst en sneeuw. Bedenk vooraf wat je wilt uitgeven aan de tuinmeubelen en wat jouw kwaliteitseisen zijn. Hoelang moet het meekunnen? Laat je het dag in dag uit buiten staan of berg je de meubels op tijdens de wintermaanden?

TIP 4: Kies het materiaal.

Wil je er de komende jaren tegenaan kunnen? Ga dan voor meubels van kwaliteit. Persoonlijke smaak speelt hierin zeker een rol maar bedenk ook goed dat elk materiaal zijn eigen voordelen heeft. Robuust hout heeft in de regen veel meer onderhoud nodig dan een meubel van aluminium. Kijk goed naar je wensen en natuurlijk je smaak. Ieder materiaal heeft natuurlijk ook weer zijn eigentijdse uitstraling. Overweeg dit alvorens je op pad gaat.

https://nl.pinterest.com/pin/342906959128050408/

TIP 5: Kleur en styling.

Als je de functie, kwaliteit en het materiaal hebt afgestreept moet je natuurlijk ook kijken wat je mooi vindt. Welke sfeer wil je uitdragen in de tuin? Moeten de kleuren matchen bij het interieur? Zodra je dit doet creëer je een natuurlijke overloop tussen binnen en buiten. Ga je voor modern, strak? Landelijk, romantisch of juist industrieel? Kijk hierbij naar de bouw van het huis en de onderliggende vloer. Borduur hierop verder of ga voor een verrassend contrast.

Stijl je tuin meubelen af met accessoires zoals kussens, vaasjes, bloempotten en kandelaren. Of ga voor een tof wandrek voor aan de wand.

https://nl.pinterest.com/pin/141511613279198632/

Kom maar op met die eerste zonnestralen, wij zijn er helemaal klaar voor!

Beschik jij niet over een tuin maar wél over een heerlijk dakterras? Hier lees je alles over het inrichten van het dakterras: https://roomed.nl/7x-zo-richt-je-een-dakterras-stijlvol-in-voor-een-lange-zomer/

Scoor nú je tuinmeubels en zit er relaxed bij tijdens de eerste zonnestralen.  zo.
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›