‹ Terug naar blogoverzicht

Maak nu zelf dit mega leuke tijdschriften rek voor aan de muur.

Dinsdag 11 februari 2020

Een tijdschriften rek maak je heel gemakkelijk zelf. En het leuke is, je hoeft het niet persé enkel voor tijdschriften te gebruiken. Op dit handige rek kun je namelijk ook je lievelingsfoto uitstallen of een mooie kaart gekregen van een dierbare. Kortom: dit rek wil je maken!

Lees gauw verder wat je nodig hebt en hoe je dit zelf ook maakt.

Wat heb je nodig:

 • Hout. Lak je het af? Dan maakt het niet zoveel uit wat voor hout het is. Wil je het hout in zicht laten? Kies dan hout wat matcht bij de ruimte. Ga bijvoorbeeld voor plywood. Kies hout wat niet te dik is, dat is niet mooi. De maximale dikte mag 3 mm zijn.
 • Een oude leren riem. Besef dat de riem in stukken gaat dus wees er zeker van dat je deze niet meer draagt.
 • Een zaag (of laat het op maat zagen in de bouwmarkt.)
 • Schroeven en een schroefmachine.
 • Een scherp mesje.
 • Meetlint en een potlood.
 • Verf in de gewenste kleur of een blanke lak. Dit kan erg mooi zijn wanneer je het hout in zicht laat. Hiermee bescherm je het hout waardoor het tegen een stootje kan.


Aan de slag!

 

 1. Bepaal de afmeting. Het maakt in principe niet uit of het een groot of kleiner rek wordt. Ik heb ervoor gekozen om 3 tijdschriften naast elkaar te kunnen zetten. Los van wat ik er in ga plaatsen. Houd er rekening mee dat de riem er tussen moet passen. Ik vertel hier meer over in stap 8.
 2. Zaag zowel aan de onderkant als van de zijkanten stukken af van 5 cm breed
 3. Let op: de stukken aan de zijkanten moeten de complete lengte hebben. Hebben ze dat niet dan kun je het niet aan elkaar bevestigen.
 4. Schroef de onderdelen aan elkaar. Waar nodig plamuur dit.
 5. Wil je het verven? Dan is dit het moment om de kwast tevoorschijn te halen.
 6. Laat je het rek liever blank? Dat mag ook! Sla het verven dan over en ga meteen naar stap 8.
 7. Schilder het rek twee keer. Zorg ervoor dat het goed droog is wanneer je het leer gaat monteren.
 8. Afhankelijk van de afmeting van het rek is het nu tijd om het leer op maat te snijden. Doe dit met een scherp mesje en let erop dat je dit recht afsnijd.
 9. Monteer het leer op het rek. Dit kun je doen door middel van een schroef maar bé creative. Op de schroef kun je gemakkelijk een leuke knoop monteren waardoor je de schroef niet meer ziet.
 10. Klaar! Je rek is helemaal af om op gehangen te worden en te vullen met hetgeen waar jij happy van wordt. Ik ben heel erg benieuwd hoe die van jou eruit ziet? Laat je het in een reactie zien?

 

Maak nu zelf dit mega leuke tijdschriften rek voor aan de muur.
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›