‹ Terug naar blogoverzicht

Mijn studentenkamer inrichten, hoe doe ik dat?

Dinsdag 24 maart 2020

Het aller leukste aan verhuizen is natuurlijk het inrichten en stijlen. Dit geld natuurlijk ook als je naar een studentenkamer verhuist. Maar hoe kun je dat nou het beste aanpakken? Het inrichten van een woning is voor vele al een hele opgave laat staan een ruimte van een paar m2.

Think outside the box en creëer met onderstaande tips de meest toffe studentenkamer!

TIP 1: Start met het maken van een plattegrond.

Een plattegrond maken is voor iedere ruimte een must. Zeker  wanneer de ruimte een klein oppervlakte heeft. Door dit te doen, en dat hoeft echt niet uitgebreid, weet je precies wat je wel of wat je niet kunt plaatsen. Het is fijn om vooraf duidelijkheid te hebben over hoe groot het bed kan zijn. Je wilt ook weten of je nog een extra zitplek kwijt kunt. Misschien kom je er wel achter dat dit niet jouw ideale studentenkamer is en kun je hierdoor nog op tijd switchen naar een ander fijn plekje. Kortom: teken het uit!

https://nl.pinterest.com/pin/348325352423590269/

 

TIP 2: Praktisch inrichten op nummer 1.

Kijk, een super stijlvolle ruimte is fantastisch. (en dat komt later ook echt wel goed) Maar een praktische is nog veel fijner. Wat super handig is zijn meubels die meerdere functies kunnen hebben. Denk hierbij aan:

  • Een bureau die je ook gebruikt om aan te eten, of spelletjes te spelen met vrienden.
  • Kaststok haakjes aan de zijkanten van je kasten. Ideaal voor jassen en tassen.
  • Lades onder je bed voor extra opbergruimte. (Shoppeeeen!)
  • Deel de ruimte op in verschillende plekken. Werk bijvoorbeeld met een schermwand of plaats een grote plant. Hierdoor creëer je hoekjes en meerdere hoekjes geven meer opbergruimte.
  • Werk in de hoogte. Boekenplanken kris kras over de muur, afgewisseld met een plantje links en rechts. Super gezellig en onwijs handig.
  • Een spiegel maakt de ruimte groter en weerkaatst daglicht.
  • Uitklapbare stoelen/krukken. (En nee dat hoeven echt niet die gammel stoeltjes van de zolder te zijn).
  • Een slaapbank, hiermee bespaar je echt een zee aan ruimte. Overdag een lekkere bank en in de avond binnen no time een fijn bed. Mocht je denken dat er geen leuke varianten zijn?
    Check:

https://nl.pinterest.com/pin/439875088602479645/

 

TIP 3: Never stop dreaming, wat voor bed is ideaal in mijn studentenkamer?

Je bed is waarschijnlijk het grootste onderdeel in je kamer. Eén van de meest slimme ideeën is om de hoogte in te werken. De welbekende hoogslaper. Je bespaart heel veel ruimte en levert daarnaast niet in op de grote van je bed. Je krijgt een extra mogelijkheid om een gezellig hoekje te creëren onder het bed. Hoe knus is het om daaronder een fijne bank neer te zetten, tv erbij, leuk vloerkleed en een bijzettafel voor een lekker kop thee na het harde studeren?!

Let erop dat het plafond hoog genoeg moet zijn om een hoogslaper neer te zetten.

Kies je liever voor een lager bed? Leg er dan eens een leuk sprei op met wat kussens. Zo kun je het overdag gebruiken als bank en in de avond tover je het zo om tot bed. Het ideaalste zou zijn wanneer er ruimte onder het bed is. Het bed is een groot meubelstuk en ieder hoekje extra is meegenomen.

https://nl.pinterest.com/pin/308355905738828348/

 

TIP 4: Goedkope meubels.

Think outside the box. Struin eens een keer een rommelmarkt of een kringloopwinkel af. Speur eens op zolder bij je ouders. Of vraag wat Oma met het ouder servies doet? Wij Nederlanders hebben er een handje van om veel ons interieur te vervangen. Grote kans dat je niet enkel oubollige items tegen komt.

Bedenk altijd wat je persé nieuw nodig hebt. Overleg het eens met je ouders of vrienden die wellicht wel al ervaring hebben als student zijnde. Vaak denken we veel nodig te hebben maar is dat helemaal niet zo. En iedere overgebleven hoekje houd jou kamer lekker ruimtelijk dus ga hier slim mee om.

 

TIP 5: Let’s get cozy.

Het allerbelangrijkste is om je eigen plekje te creëren. Je wilt een warm en gezellig gevoel ervaren zodra je thuis komt. Maak ruimte voor foto’s. Schilder de wanden in een kleur waar jij blij van wordt. Zet hier en daar een plant neer. Hang kunst aan de muur. Decoreer met de onder het stof zittende vaas van Oma. En creëer extra sfeer door meerdere lichtpunten neer te zetten. Naast een hanglamp zijn wandlampjes of tafellampjes erg leuk. Hierdoor wordt het net even wat knusser.

https://nl.pinterest.com/pin/505318020686995820/

Heb jij nog tips voor het inrichten van het studentenhuis? Laat het hieronder weten.

Mijn studentenkamer inrichten, hoe doe ik dat?
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›