‹ Terug naar blogoverzicht

Geef jouw interieur een (simpele) make-over!

Dinsdag 07 januari 2020

Wat me elke keer weer opvalt is hoe eenvoudig het eigenlijk is om je interieur te veranderen. Koop een nieuw kleedje voor op de bank, kaarsen in een andere kleur, gooi wat andere kussens op de bank, hier een daar een ander accessoire ét voila! De sfeer in huis is veranderd. Maar…. Je moet wel een beetje durven. Want als je eenmaal een leuke sfeer in huis hebt is het lastig om uit die veilige zone te stappen. Daarom help ik jou graag op weg!

Realiseer dat je altijd terug kunt naar de oude situatie.

De uitstraling van jouw interieur verander je door accessoires aan te passen. Krijg je het Spaans benauwd van deze gedachten? Zolang je alle bonnetjes goed bewaard is dit echt niet zo heftig als dat het klinkt. De basis van je interieur blijft namelijk hetzelfde. Je kunt dus altijd terug naar de oude situatie.

Niks is gek! Bedenk eens, met dit in gedachten, welke kleuren jij mooi vindt. Laat los wat andere mensen daar van gaan vinden. Of wat de huidige trend is. Blijf dicht bij jezelf. Welke kleur geeft jou een warm gevoel? En welke tinten heb je altijd al in huis willen hebben? Laat je niet tegen houden maar ga er voor! Dus ook als dat kanarie geel is. Doe het! Wat kan er mis gaan?

Welke kleur past bij jou? Kies deze kleur dan als basis kleur. Dit laat je vervolgens terug komen in de accessoires die je wilt veranderen. Denk aan de kussens voor op de bank, kaarsen, bloemen, vazen, kandelaars etc. Het leukste is als je verschillende accessoires in diverse nuances van deze basis kleur kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld oker geel prachtig combineren met goud en cognac. Je blijft in dezelfde kleur stagnering, voegt extra sfeer toe maar behoudt wel rust.

Breng een bezoekje aan de kringloop!
Natuurlijk hoef je niet gelijk diep in de buidel te tasten om je interieur een leuke boost te geven. Ga eens naar de plaatselijke kringloop. Vaak vind je daar een overload aan leuke potjes, vaasjes, tafeltjes of stoeltjes. Een tafel of stoel is snel geverfd. Heb je bijvoorbeeld altijd al een schommelstoel willen hebben maar staat deze er enkel in een oud bruin exemplaar? Koop het toch en geef het een lik verf!

Alle verandering begint bij het durven én doen! Maak vooraf een moodboard waarvan je zeker weet dat het helemaal voldoet aan hetgeen waar jij happy van wordt. Vanuit daar kun je lekker aan de slag. Hey en je hebt de tijd. Het hoeft niet binnen één dag klaar te zijn. Neem er ook de tijd voor zodat het ontstaat. Wanneer je creatief bezig bent krijg je vaak nog allerlei nieuwe verfrissende ideeën.

Realiseer: het is jouw thuis, het maakt niet uit wat een ander ervan vindt!

Geef jouw interieur een (simpele) make-over!
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›