‹ Terug naar blogoverzicht

Zo koop je de keuken die bij je past!

Woensdag 18 december 2019

Zo koop je de keuken die bij je past!

Een keuken kopen doen we niet iedere dag dus wanneer je dat wel doet moet je het goed doen. We staan er niet zo bij stil maar er komt enorm veel bij kijken. Wat vind je mooi? Wat is praktisch? Wat heb je nodig?

Aller eerst krijg je te maken met de stijl. De één houdt van super modern met alle nieuwste snufjes er op en eraan en de andere houdt van landelijk met hier het hout nog in het zicht. Maar niet alleen de kleuren en de stijl heeft hiermee te maken ook de indeling van jouw keuken bepaald grotendeels de sfeer. Zo past er niet in ieder huis een kook eiland, hoe graag je dat ook wilt. Sommige keukens passen beter bij het ene huis dan bij het andere huis. Neem dit mee in gedachten nog voordat je de handtekening onder het koopcontract zet.

De kleur van de keuken is enorm bepalend. Ga je voor een stoere stijl dan ga je al gauw voor zwart met een betonnen blad en hout  met diepe nerven in het zicht. Al kun je ook gaan voor antraciet of heel donker blauw. Ook dit valt binnen het industriële sfeertje. Durf eens iets verder te kijken dan enkel de standaard tinten. In een Scandinavisch interieur past wit super goed maar een pastel tintje ook! Heb eens lef en stap buiten je comfort zone. Hiermee creëer je jouw eigen fijne plekje. En wanneer je alles eropaan past ben je die keuken echt niet snel beu hoor.

 

Naast kleur krijg je ook te maken met greepjes. Ze bepalen mede de uitstraling van de keuken. Het doet iets met de looks maar het moet ook functioneel zijn. Houd je niet van tip – on maar wil je wel een moderne keuken? Ga dan voor een strakke greep. Zo zijn er voor iedere sfeer en stijl genoeg opties. Bekijk deze alvorens je definitief beslist.

 

Het werkblad, dat wat je dagelijks gebruikt. Kunststoffen werkbladen zijn vaak goedkoper dan graniet maar het is totaal niet kras en hitte bestendig. Daarin tegen is graniet dat wel maar krijg je daarop snel vlekken. Hout is tijdloos maar ook kwetsbaar oor krassen en deuken. Daarnaast heb je ook nog keramiek, composiet en Fenix. Het is heel erg afhankelijk van hoe jij jouw werkblad gebruikt en hoe jij kookt. Schrijf dit maar eens op, hoe kook je? Waar zet je de pannen neer? Wat gebeurt er allemaal in de keuken. Door voor onderzoek te doen maak je bewuste keuzes. Zo kun je ook bewuster kiezen welke apparatuur er nodig zijn. Welke oven dat je wilt. Wil je er één of wil je er twee? Stomen? Combi oven? Wil je een 3 in 1 kokend water kraan of een gewone kraan?

Heel veel informatie waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van jouw droomkeuken! Maar uiteindelijk kun je er de aankomende jaren volop van gaan genieten!    

 

 

 

Zo koop je de keuken die bij je past!
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›