‹ Terug naar blogoverzicht

De sint is uit het land! Tijd voor de kerstboom.

Vrijdag 06 december 2019

De sint is uit het land! Tijd voor de kerstboom. Maar hoe versier je dit op een mooie stijlvolle manier? Wij geven je de ultieme optuig tips want een boom optuigen is helemaal niet zo heel erg moeilijk wanneer je onderstaande stappen opvolgt.

 • TIP 1: Start eerst met een kleurenschema. Heb je een bepaalde stijl of sfeer in gedachten? Wil je dat het naadloos aansluit bij de rest van het interieur of maakt het je niet zo heel veel uit en mag de boom juist out of the box zijn? Ik vind het het mooiste wanneer de versiering matcht bij het interieur, dit geeft rust waardoor je er ook niet snel op uitgekeken raakt.

 

 • TIP 2: Goede voorbereiding is het halve werk. Het liefst heb je dit al een paar maanden terug gedaan want het scheelt een hoop stress wanneer je aan het optuigen bent en je komt er achter dat de lampjes het niet meer doen…. Ai!  Dat bedoel ik!

Check check dubbelcheck:

 • De kerstlampjes, doen ze het nog? Zo niet: haal dan nieuwe voordat je begint met optuigen.

 

 • Heb je voldoende kerstbalhaakjes? Heel vervelend wanneer je midden in je boom versier sessie zit en erachter komt dat die haakjes op zijn….

 

 • Deze gaat bij ons jaar naar jaar mis. De lampjes makkelijk uit en aan maken. Je laat de lampjes echt minder vaak branden wanneer je niet zo heel erg goed bij het stopcontact kunt en dat was nou net de bedoeling: die knusse decembersfeer in huis halen. Denk hier dus vooraf over na! Wij werken met meerdere verlichtingssnoeren en hebben een stekkerdoor waardoor ik met één knop de boel omtover in een magische kerstsfeer! Gemak dient de mens.

 

 • Heb je voldoende? Zijn er vorig jaar een aantal gesneuveld tijdens het aftuigen? Je bent niet de enige. Check vooraf of je voldoende hebt. Stal het uit op tafel en sorteer alvast een beetje zodat je niet alles op één hoopje hebt hangen. In mijn boom gaan zo’n 125 ballen. Mijn boom is ongeveer één meter 50…. En er kunnen nog ballen bij wat mij betreft. Al moet ik wel zeggen dat een echte kerstboom minder nodig heeft dan een nep boom.

 

 • Komt er iets bovenop de boom? Heb je een piek of andere decoratie voor erop?

 

 • Wat komt er onderop? Zie je de voet van de boom? Of zet je het in een mooie mand? Heb je een grote pot? Maak je zelf iets? Heb je doeken? Denk hier vooraf over na.

 

 • Last but not least: stal alles uit voor dat je begint, je hebt zo overzicht en kunt gemakkelijk de boom optuigen omdat je weet dat je niet opéénstapelingen gaat creëren. Daarnaast heb je ook overzicht in de hoeveelheid ballen dat je nog hebt waardoor je kale stukken voorkomt.

 

 • TIP 3: Staat de boom? Begin dan met de basisverlichting. Ik gebruik meerdere snoeren omdat je hiermee meer diepte creëert en het de ballen mooi uit licht. Begin dicht bij de stam en werk vervolgens met een andere snoer aan lampjes voor het uitlichten van de takken in de boom.

 

 • TIP 4: Wil je meer volume? Net als wij vrouwen voor extension kunnen kiezen kun je de boom ook extra volume geven. Dit doe je door middel van takken met rode besjes, eucalyptus of asparagus. Decoreer dit op de takken waardoor je de boom vult. Je hoeft dit niet persé volledig in het zicht te leggen.

 

 • TIP 5: Grote kans dat je effen ballen hebt en kleurrijke ballen met hier en daar een patroontje? Hang de effen ballen dicht bij de stam en hang aan de buitenkant alle versieringen die iets extra’s hebben. Die bal met stras steentjes bijvoorbeeld of de dennenappel bal. Verdeel je decoratieve ornamenten zoals bloemen  over de boom. Zorg voor contrast en afwisseling. Hang een zacht stoffen dennenboompje langs een glitter bal of een veertje langs een houten ornament.

 

 • TIP 6: net zoals je in het interieur basis en sfeer verlichting hebt vindt de boom dit ook erg prettig. Hang er bijvoorbeeld een slinger in met lichtgevende sneeuwvlokjes of hang er prikkabels in. Dit geeft net die extra touch aan jouw boom!

 

 • Last but not least: versier ook de voet van je boom! Een goed gestylde boom klopt van top tot teen. Ga voor een mooie linnen doek, een nep bontje/vachtje, ingepakte cadeau’s of houten blokken (haardhout). In deze blog lees je hoe je cadeau’s als een echte pro in pakt:

 

Optuigen maar! Met deze tips op zak komt het helemaal goed. Zet je favo kerstcd op en zing luidkeels mee, geniet ondertussen van een kop warme chocomel en maak er samen een feestje van!

 

De sint is uit het land! Tijd voor de kerstboom.
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›