‹ Terug naar blogoverzicht

Op zoek naar de juiste kerstartikelen?

Woensdag 20 november 2019

Zodra de herfst begint kom ik bijna wekelijks in het tuincentrum. En vooral zodra de eerste kerstartikelen zich laten zien. I love it! Maar hoe zorg ik ervoor dat de kerstdecoratie ook in mijn interieur matcht? Zodat het een verlengde wordt van ons huis?  Ik ga het je vertellen, lees je mee?

Voordat ik de auto in stap maak ik eerst een plan zodat ik niet in de winkel overrompeld word door al dat mooi’s maar gericht keuzes maak. Ontzettend moeilijk want iedere kersttrend is prachtig echter wordt het geheel nog mooier zodra het ook matcht in het interieur. Ik kies voor een kleurenpalet en dat bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 kleuren. (neem bijvoorbeeld 7 kleuren als de kleuren dicht bij elkaar liggen zoals een aantal verschillende tinten goud of groen). Zijn de kleuren wat contrasterend dan is vier voldoende om geen bonte kermis te creeeren.

Klinkt leuk maar hoe kies je een kleurenpalet?

  • Kijk naar wat je al hebt in het interieur. Veel rustige en neutrale tinten? Laat deze kleuren terug komen in de kerstversiering? Koele kleuren? Ga dan voor ijsblauw, wit en zilver. Warme tinten? Kies dan voor goud, donker groen, bordeaux en aubergine.
  • Kijk ook gerust naar wat je al hebt. Het is natuurlijk onmogelijk om jaarlijks je hele kerstversiering te vernieuwen. (hoe leuk dat ook is!). Haal dozen met kerstballen tevoorschijn en volg je gevoel, welke vind je het aller mooiste en welke móeten écht dit jaar terug komen?
  • Trends zijn er niet voor niks, laat je inspireren en volg je gevoel; waar kijk je het meeste en vaakste na. Klopt dit met het interieur? Shoppen maar!

Kies ten alle tijden iets waar jij helemaal happy van wordt of dat nou een trend is of niet. Wanneer jij er een kerstgevoel van krijgt; go for it!

 

Naast kleur is de stijl ook belangrijk. Materialen zijn onwijs bepalend voor het resultaat. Zo zorgt fluweel voor een glamoureus en romantisch interieur en zijn houten accenten wat landelijker. Wanneer je van Scandinavisch houdt kies je waarschijnlijk voor minimalistisch, wit, marmer of versieringen van metaal of betonlook bijvoorbeeld. Neem dus niet enkel de kleuren mee in gedachten maar ook het materiaal.

Het is niet voor niets dat ik altijd aan geef om met boodschappenlijstjes te werken. Je hoeft niet iedere bal hierop te noteren maar het is wel handig om kleurtinten en materiaal soorten hierop te noteren zodat je 100% zeker weet dat de kerstversiering matcht in het interieur en je een traantje weg pinkt zodra die boom weer de deur uit moet….

 

It’s all up to you! Ik ben benieuwd hoe jouw kerst interieur er uit ziet? Laat je het mij weten in een reactie hieronder?

fotografie door Renske Zwaan

Op zoek naar de juiste kerstartikelen?
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›