‹ Terug naar blogoverzicht

Zo maak je een statement

Donderdag 10 maart 2022

Een statement: iets wat we allemaal in ons huis willen, maar eigenlijk geen idee hebben hoe we het moeten toepassen of het misschien zelfs een beetje spannend vinden. Of van alles een klein beetje doen waardoor het nog steeds geen statement is.

Laat ik voorop stellen dat het belangrijkste is dat je een goede basis hebt. Met een goede basis bedoel ik een interieur waarbij alle kleuren en materialen samen één geheel vormen. Heb je dat niet? Dan zal een statement altijd voor onrust zorgen. In deze blog geef ik je 4 tips om een statement te maken.

1. Speel met kleuren

Kleur. Logisch, hoor ik je denken. En dat is het misschien ook wel, maar toch zijn we bang om het toe te passen. Of dan doen we maar één muurtje. Dit zorgt juist voor een totale disbalans. Met kleur kun je heel gemakkelijk een sfeer neerzetten. Zolang je maar dicht bij jezelf blijft. Loop maar eens naar je kledingkast en kijk eens welke kleuren daar uit springen? Zit er een bepaalde lijn in? Grote kans dat je veel items van een bepaalde tint koopt.

Zelf heb ik vaker diepere tinten in mijn kast hangen dan lichte beige tinten. Buiten het feit dat dit bij mij binnen no time vies is, ligt dit ook in lijn met ons interieur. Om het statement op de juiste manier te maken, schilder je niet één muurtje maar meerdere. Het liefst allemaal. Ik zal hier binnenkort een los artikel over schrijven; over hoe je kleur toepast (of hoe je het liever niet doet.)

2. Behang als statement

Terug van weggeweest: behang. Bij sommige mensen gaan de nekharen nu overeind staan, maar vaak hebben we dan geen idee hoe mooi dit kan zijn. In alle vormen, kleuren en materialen. Let wel: niet ieder huis heeft hier een geschikte muur voor. Soms is het juist mooier om het niet te doen. Je kunt gaan voor een drukke print – hallo statement - maar ook voor een grafisch patroon of een materialenmix. Velours tegen de muur, het kan gewoon! Genoeg keuze voor ieder budget.

3. Echte eye-catchers

Wil je de basis liever rustig houden? Maar toch ergens een eye-catcher neerzetten? Denk dan eens aan de bank, eetkamerstoelen of -tafel. Ofwel: meubels. Hier kun je op een makkelijke manier kleur toepassen. En ben je die knal kleurige bank beu? Dan heb je ook gauw een nieuw item gekocht. Houd het wel bij één meubelstuk zodat het geen ratjetoe wordt óf laat je goed adviseren in wat bij elkaar matcht.

4. Een subtiele optie

Misschien is bovenstaand een stap te ver? No worries, begin dan klein. Decoratie is makkelijk en voor ieder budget. Zolang je in één lijn blijft in wat matcht met de basis van jouw interieur. Wissel qua hoogte, vormen, materialen en kleur. Speel hiermee zodat je niet een ‘standaard’ vensterbank creëert, maar mensen het liefst naar binnen loeren om te kijken wat voor tof statement je hebt gemaakt. Ga bijvoorbeeld voor een stapel interieurboeken, een kleurrijke bloempot en zet hier een paar kandelaren naast. Toch te spannend? Dan is een shoppinglist misschien iets voor jou! Een lijst waardoor je precies weet wát te kopen, waar te kopen en vooral waar te plaatsen.

Kom maar door met jullie statements.

Zo maak je een statement
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›