‹ Terug naar blogoverzicht

Blue Monday

Maandag 20 januari 2020

Met blauw in jouw interieur heb jij nooit meer een BLUE MONDAY!

Maandag is niet persé mijn favoriete dag. Het weekend is afgelopen en een driedubbel ontplofte agenda ligt voor mijn neus. Voel jij je ook zo? Ben jij ook niet super happy het bed uit gestapt vanmorgen? Blame it on Blue Monday! Maar blauw is echt niet alleen maar donker en depri. Ik geef jou graag een blauwe interieurboost op de meest deprimerende dag van het jaar.

Het is weer zover. De meest deprimerende dag van het jaar is aangebroken. Maar wij zien deze dag graag door een r….. uuuh blauwe bril! Blue Monday is namelijk één grote reden tot inspiratie want blauw in het interieur zie je steeds vaker terug komen. Wil jij jouw interieur aanpassen en gaat jouw hart sneller kloppen van blauw? Lees dan gauw verder.

De kleur blauw is niet alleen ontzettend mooi in een interieur maar heeft nog zoveel meer in zijn mars. Blauw geeft een gevoel van ruimte en vrijheid. Blauw houdt zelfs slapeloosheid buiten de deur waardoor deze kleur vaak wordt toegepast óp de slaapkamer. Het is niet voor niets dat deze kleur vaak terug komt op een hotelkamer of in ziekenhuizen. En, blauw wordt in de kleurentherapie gebruikt om stress en migraine tegen te gaan. Wie niet waagt…

Aan de slag!

  • The details are not the details, they  make the design. Voordat je alle muren in Koninklijk blauw hebt geschilderd raad ik je aan om te starten met de details. Het zijn immers de kleine dingen die het doen. Door kleine elementen toe te voegen creëer je een speels effect. Doe dit alleen wanneer blauw niet vloekt met de rest van het interieur. Grijs-blauw is ook blauw. Maar misschien staat pastel blauw wel véél beter dan navy blue.
  • Blauw in het interieur laat de ruimte net wat groter en lichter ogen. En néé ik heb het dan niet over een donker blauwe tint waarbij je jezelf af vraagt of het zwart of blauw is. Geef het plafond een koele licht blauwe tint waardoor de kamer groter lijkt. Naast dat dit optisch een groter effect heeft werkt het ook psychisch door. Bij de kleur blauw denken we namelijk aan de natuur. Je haalt hiermee dus letterlijk de rust en kalmte naar binnen.
  • Wil jij iets meer pit? Ga voor 50 shades of blue!  Verschillende tinten blauw laten zich in een neutraal interieur super goed uit de verf komen. Denk out of the box en combineer pastelblauw samen met in your face blauw en marine blauw. Vind je dat iets te veel van het goede? Match blauw dan met okergeel of grijs tinten, dat maakt het net even wat spannender dan enkel één blauw tint toe te voegen.

Hey én! Mannen zijn ook gek op blauw dus gegarandeerd succes wanneer je iets aan gaat passen.

Happy blue monday!

Blue Monday
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›