‹ Terug naar blogoverzicht

Op de vloer, aan de muur of in de vorm van meubels en accessoires; hout in de babykamer toepassen doe je zo!

Dinsdag 04 februari 2020

Als je een kindje krijgt, wil je daar een fijne kamer voor maken. De babykamer is niet alleen een plek waar je baby slaapt. Het is ook een kamer waar jij en je baby je prettig en geborgen voelen. Met veel liefde en aandacht ga je aan de slag om de babykamer in te richten met alles wat je kindje nodig heeft. Natuurlijk wil je er iets leuks van maken. De keuze van materialen is een belangrijke factor als het gaat om de sfeer in de babykamer. Wij geven je tips hoe je hout toevoegt in deze mooie ruimte.

De natuur is al járen een goede bron van inspiratie voor de babykamer. Nature rules! Het mag sinds de opkomst van de Scandinavische woonstijl ook weer meer gezien worden. Geen strak geverfde meubels maar blanke kasten, bedden, ledikantjes, wiegjes, commodes en bureautjes waarbij je de houtnerf nog gewoon kunt zien. Een perfect uitgangspunt mocht je niet weten of je een jongetje of meisje verwacht.

Misschien ben je wel gezegend met een prachtige houten vloer. Zo niet dan is dat zeker, ondanks het prijskaartje, de overweging waard want als er iets verschrikkelijk lang mee gaat…. Een houtenvloer is ook mega kidsproof; het kan tegen een stootje en makkelijk schoon te maken. Ligt er al een houten vloer? Fris het eens op met een likje verf in een hippe kleur!

Hout kun je ook toevoegen in de vorm van raambekleding zoals houten jaloezieën, shutters of lamellen. Deze staan super mooi voor grote raampartijen. Ze mengen zich feilloos in het interieur op. Wordt de babykamer een kinderkamer en verandert de kinderkamer in een tienerkamer? Hout verveelt nooit en is mega tijdloos.

Zijn jaloezieën niet helemaal jou ding? Wist je dat er behang is waaraan je vrijwel niet ziet of het écht of nep hout is. Een subtiele print en kleur zorgt ervoor dat je het super goed kunt combineren met de andere meubels. Liever echt houd? Ga dan voor plywood!

Vind je het allemaal wat teveel van het goede? Pak het dan wat subtieler aan.

Hout kun je ook toevoegen in de trant van accessoires. Een mooie lamp, spiegel, de prachtige houten kapstokjes die je momenteel veel ziet of simpelweg houtenspeelgoed, leuk om mee te spelen maar ook een prachtige eyecatcher. Inmiddels is houten speelgoed niet meer weg te denken uit het interieur. Het oubollige stoffige imago heeft het tegendeel bewezen. De stijlvolle strakke lijnen en de neutrale look mag dus gerust als decoratie worden gebruikt.

We love hout in de babykamer! Jij ook? We vinden het leuk om te zien hoe jij het hebt toegepast in jouw interieur.

Op de vloer, aan de muur of in de vorm van meubels en accessoires; hout in de babykamer toepassen doe je zo!
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›