‹ Terug naar blogoverzicht

Indeling

Donderdag 10 maart 2022

Een U-vormige woonkamer is een veel voorkomende indeling, waar we vaak geen raad mee weten. Je wilt de zee aan ruimte goed benutten maar ook een huiselijke sfeer creëren. Waar plaats je nou het beste de zithoek? En wat voor meubels passen het beste bij de inrichting?

De U-vorm

Laat ik vooropstellen dat iedereen andere woon en leef behoeftes heeft. Zorg er altijd voor dat je met een gedegen plan aan de slag gaat. Dit voorkomt fouten, bespaart je kosten en vooral een flinke dosis stress. Ga niet uit van bepaalde woonstijlen maar zoom in op wat past bij wie je bent. Welke kleuren en materialen horen hierbij? En wat betekent het voor de indeling? Als je dit lastig vindt kun je altijd hulp inschakelen. Onder de streep is dit altijd goedkoper dan miskopen.

Kleuradvies

Veelal zijn we bang om kleur toe te passen. Het blijft al gauw bij een enkele muur in een kleur die je ooit ergens gezien hebt. Kleur omarmt, zorgt voor een fijne basis en laat het één in het ander overlopen. Doordat het ruimtes samenbrengt is het zeker bij een U-vorm noodzakelijk om hier kritisch naar te kijken. Doe je dat niet dan pak je direct mis op de verbinding. Het wil echt niet zeggen dat je voor heftige kleuren moet gaan, maar een lichte taupe kleur kan al meer dan genoeg een eenheid maken. Let wel: hoe donkerdere tinten – hoe sfeervoller. Echter hangt dat ook weer samen met lichtinval dus iedere ruimte is uniek en heeft een andere aanpak nodig. 

Meubels

Als je een sterke basis hebt dan ga je vullen, en met vullen bedoel ik ook écht vullen. Grote meubels, een grote bloempot, eetkamertafel en een grote hanglamp. Dit geeft rust en balans. Naast dat kleine meubels opgaan in de ruimte zorgt het ook voor onrust. Werk bijvoorbeeld met een elementen bank waardoor je meerdere zitmogelijkheden creëert. Plaats een grote tafel waar je met gemak met 6/8 personen aan kunt zitten. Zet deze los van de muur of in het midden van de ruimte. Je kunt ook beide ruimtes van elkaar afsluiten door een stalen pui. Of verdeel de ruimtes door de vloeren te onderbreken en hier het verschil in te maken. 

Veel succes en plezier met het indelen van jouw woning. Mocht je hulp nodig hebben kun je altijd contact opnemen.

 

 

Indeling
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›