‹ Terug naar blogoverzicht

Binnen wordt buiten en buiten wordt binnen.

Woensdag 29 april 2020

In aanloop naar de zomer loopt binnen en buiten naar elkaar over. Heerlijk! Met lichte en koele tinten, sfeervolle verlichting en zomerse kleurnuances haal je dat zomerse gevoel van buiten naar binnen. Des te fijner nu we meer aan huis gebonden zijn! 

  • Niets fijner dan slapen tussen knisperende lakens. Linnen en katoen zijn fijne materialen om mee te werken. Kies voor een mooie neutrale zachte pastel tint om dat echte zomerse gevoel aan te wakkeren. Door het mixen van verschillende materialen ontstaat er een levendig een speels effect. Wist je dat er zelfs, na wat speurwerk, ook lakens zijn met aan de ene kant katoen en aan de andere kant linnen? IDEAAL!

 

  • Ga voor kleur! En dat hoeft echt niet direct kanarie geel te zijn. Denk eens aan licht blauw, pastel roze, koraal, taupe of zacht groen. Zo'n fijne zomerse tinten. Dat geeft altijd een extra zomers gevoel. Houd wel rekening met de basis kleuren in de slaapkamer.

 

  • Het geheim van een mooi opgemaakt bed zit in vollume. Maak het bed royaal op. Ga voor een laken, een sprei, meerdere kussens en stijl dit af met een vachtje. (Ja ook in de zomer mag dit gerust) Mix uni kleuren in combi met stoffen met prints. Houd rekening met de kleur tinten, dan kun je gerust iets meer uitpakken. Mix verschillende materialen door elkaar heen voor een nog luxer gevoel. Maak het bed overigens niet té netjes op. laat het een beetje nonchalant neer ploffen. Begin met twee hoofdkussen rechtop tegen het hoofdbord en leg hier twee kleinere kussens tegenaan, bij voorkeur in een andere tint of print. Een derde rij kan dan weer bestaan uit wat kleinere (rechthoekige) sierkussens. Stem kleuren zoveel mogelijk op elkaar af, dan kun je naar hartelust prints en vormen combineren.

 

  • Vergeet de verlichting niet. Goede verlichting is het halve werk. Overigens is dit in iedere ruimte het vergeten kindje maar ook zo mega belangrijk! Ga bij voorkeur voor lampen aan weerszijden van het bed, bijvoorbeeld in de vorm van een mooie tafellamp of een hangende variant. 

 

  • STYLEN MAAR! Stem accessoires zoveel mogelijk af op het kleurenpalet en het beddengoed. Houd het rustig en ga voor een krukje als nachtkastje, een houten bankje aan het voeteneinde, mooie lijsten, een stapeltje boeken en een verzameling gekleurde glazen vazen. Maak de sfeer compleet met kandelaars en geurkaarsen.

Kom maar door met die zomerse dagen!

Binnen wordt buiten en buiten wordt binnen.
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›