‹ Terug naar blogoverzicht

Zo betrek je buiten bij binnen

Woensdag 16 maart 2022

De temperaturen lopen op en het binnenleven wordt naar buiten verplaatst. De tuin is de plek waar je vooral in de zomermaanden veel tijd doorbrengt. Dagenlang genieten van de zon, bloemen, planten en alle vogels. Buiten dineren met vrienden en familie. Jouw happy place!

Waar we binnen zorgen voor een fijne plek om te ontspannen, relaxen en jezelf terug te trekken, stopt het vaak zodra we naar buiten gaan. Jammer! Dat kan anders; beter en vooral makkelijker. Maar hoe betrek je buiten bij binnen, of binnen bij buiten? Hoe zorg je er voor dat het één geheel wordt?

Kies de juiste pui

Vroeger liep je vanuit de woonkamer door een deur naar de keuken. En vanuit de keuken door een deur naar de achterbouw. Pas vanuit de achterbouw was er een deur naar de tuin. Je had veel minder verbinding. Tegenwoordig heeft menig huis een mooie grote pui in het woongedeelte. Een schuifpui, vouwdeur of heel veel glas. Kies je voor slanke profielen dan krijg je ontzettend veel licht naar binnen.

Hand in hand

Een interieur hoeft niet te stoppen wanneer je naar buiten loopt. De stijl die je binnen hebt gecreëerd mag doorlopen naar de tuin. Houd je van licht? Denk dan bijvoorbeeld aan de Ibiza sfeer. Of ga je liever voor modern? Leg dan geen waaltjes op je terras. Past een stoere sfeer beter bij je? Trek dit dan door naar buiten met antraciet kleurige schuttingen, betonlook bloempotten en accessoires van metaal.

Groen!

De makkelijkste tip. Om zowel binnen bij buiten als buiten bij binnen te betrekken, is het gebruik van groen een hele simpele manier. Planten, bloemen en struiken mogen overal. Ook dicht bij de gevel. Of net zoals hier: alsof het binnen in huis staat. Hierdoor wordt de afstand tussen binnen en buiten verkleind. Extra tip: werk met verschillende hoogtes voor een mooi effect.

Matchen

Om een zo ruimtelijk mogelijk gevoel te creëren, kies je voor een gelijkaardige vloer. Stem de buitenvloer af op je binnenvloer qua materiaal en kleurenpalet. Geen nieuwe vloer nodig? Kies dan een item uit de, inmiddels hele grote, collectie buitenkleden.

Zomeravonden

Wat is er fijner dan urenlang buiten vertoeven na een heerlijke zomerdag? Juist: de avonden! Maar om nog meer te genieten van die heerlijke zomeravonden heb je goede verlichting nodig. Lantaarns, lampionnen, kaarsen in manden of stolpen, fakkels, lichtsnoeren of verlichting om die mooie olijfboom uit te lichten. Maak hiervoor een plan want teveel licht is ook niet mooi.

Wij kunnen niet wachten om weer meer buiten dan binnen te zijn. Ben jij al klaar voor de lente en de zomer?

Zo betrek je buiten bij binnen
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›