‹ Terug naar blogoverzicht

Belang van akoestiek

Zondag 11 maart 2018

Belang van akoestiek


In mijn eerste blog wil ik graag vertellen over het belang van goede akoestiek. 
Dat geldt voor je huis én voor je bedrijf.
Akoestiek is echt een vergeten kindje, iedereen denkt bij het inrichten van een ruimte direct aan verlichting, wat inderdaad ook ontzettend belangrijk is. Maar ook de juiste akoestiek brengt absoluut toegevoegde waarde aan een fijne leef- en werkomgeving.

Ik kom als interieurstylist natuurlijk letterlijk en figuurlijk bij heel veel verschillende mensen over de vloer. Ik vraag dan ook altijd wat ze zelf van de akoestiek vinden. Meestal wordt er vragend gekeken waarna een antwoord volgt als; nu je het zegt het klinkt best hol hier. Of er zit inderdaad best een galm in dit huis. Als eigen oplossing wordt dan vaak een vloerkleed aangedragen of lekker dikke gordijnen. Want dat is het antwoord wat Google en Siri ons geven.
Bij bedrijven wordt het probleem van slechte akoestiek al meer erkend. En terecht! Want wanneer je deze verbetert levert dat direct wat op! Namelijk meer rust, een hogere productiviteit, betere concentratie en minder stress. 

Ik vind het in mijn vakgebied belangrijk om mezelf continu te blijven bijscholen, dus naast dat gezellige tapijtje en de raamdecoratie, heb ik meer creatieve oplossingen die zeker werken en minstens zo belangrijk, passen in jouw interieur! Er zijn namelijk verschillende manier hoe jij (of ik) de akoestiek in jouw huis kan optimaliseren. Dit is altijd maatwerk en er moet rekening gehouden worden met het plafond, de muren, beglazing, indeling en leef of werk gewoonte. 
Het enige wat dan wel weer zonde is bij de juiste akoestiek is het feit dat wanneer jij dan roept:’ Ja, veel beter!' Er geen enthousiaste echo meer achteraan klinkt )

Wil jij graag meer weten over het verbeteren van de akoestiek in jouw ruimte? Neem gerust contact op! Daar ben ik voor!

 

Belang van akoestiek
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›