‹ Terug naar blogoverzicht

En en, staat ie al.....?

Maandag 10 december 2018

En, en? Staat ie al?

Ik heb het uiteraard over de kerstboom. Hier staat ie al zo'n 2 weken. En het idee dat ie in januari weer weg moet vind ik dus écht niet leuk. Ik vind die boom zo ontzettend gezellig, wij doen dan ook onze uiterste best om het niet zomaar een boom te laten zijn maar liever een waar kunstwerkt. 

Volg je mij al op instagram? Daar staat regelmatig een foto van dé boom.

Maar, heb je nog geen boom? Dan wordt het toch eens tijd om daar verandering aan te brengen. Het hoeft niet persé een grote te zijn, dat zou ik ook niet meer doen als je nú nog moet beginnen. Kleine boompjes zijn ook leuk!

 

Kleine kerstbomen hebben ook goede voordelen ten op zichte van grote kerstbomen. Het is makkelijk te vervoeren, je zou het dus makkelijk kwijt kunnen in een normale personen auto. Je hoeft minder te decoreren, wat ook betekent dat het minder tijd kost om de boom op te tuigen en af te tuigen. En een kleine kerstboom zal ook minder naalden achterlaten op de vloer!

Een kleine kerstboom van 1,5 meter zou je prima op de vloer kunnen plaatsen. Heb je een kleine kerstboom die nog geen meter hoog is, dan zou je die ook op iets kunnen plaatsen, zodat het ooghoogte heeft. Op een kast bijvoorbeeld, maar je zou het ook op een leuk houten krukje plaatsen. En als je de kerstsfeer erin wilt houden, dan zou je de kerstboom bijvoorbeeld ook op een slee plaatsen, zo’n authentieke houten slee. Super leuk idee wat mij betreft!

Kleine kerstbomen heb je ook in verschillende formaten. Wat is klein? Is 1,5 meter klein? Of is het klein als het kleiner is dan 1 meter? Hoe kleiner een kerstboom, hoe minder versiering en decoratie je er op kwijt kunt. Maar dat is ook niet erg. Vroeger gingen mensen helemaal los met zoveel mogelijk versieringen op een kerstboom. Slingers, verlichting, kerstballen, sterren, engeltjes, noem maar op. Nu zijn minimalistische kerstbomen juist de trend. Alleen verlichting of alleen slingers of kerstballen. Er zijn ook genoeg alternatieve kerstboomversieringen. Denk aan leuke houten kralen, alternatieve hangers… Deze zijn tóch meestal net iets subtieler dan de traditionele kerstboom decoraties.

En nu, kopen die boom! ;) 

The most wonderfull time!
The most wonderfull time!
En en, staat ie al.....?
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›