‹ Terug naar blogoverzicht

Hoe maak ik van mijn interieur een geheel?

Woensdag 10 april 2019

Een van de meest gestelde vragen van mijn klanten is; hoe maak ik van mijn interieur een geheel? Hier lees je hoe!

Niks zo vervelend als een interieur dat maar niet uit de verf komt. Je ziet mooie plaatjes in interieur magazines en dat wil jij ook! Je kijkt om je heen en ziet dat jouw interieur verre van dat is.

Hoe maak jij nou ook zo’n mooie eenheid in je interieur? Welke stijl je dan ook wilt. 

Is bijna het enige en simpele antwoord is, je vergeet je muren! Als ik dat vertel zie ik nog meer vraagtekens tevoorschijn komen. De muren? Ja!

Ik zal het uitleggen.

Stel wij zouden elkaar nu spreken en ik je zou vragen: “wat mis je nu in je interieur?” Is je antwoord dan warmte en gezelligheid? Of ik mis de balans in mij interieur? Grote kans. Als ik dan foto’s van je interieur zou zien, zou ik dat meteen begrijpen. Wat ik namelijk dan vaak zie als ik foto’s bekijk of een locatiebezoek doe, is dat je interieur geen geheel vormt. Het is los zand.

Met los zand bedoel ik dat je allemaal losse elementen in je interieur hebt zonder samenhang. Los van of die elementen (meubels, decoratie, vloerkleden, etc) mooi zijn of niet, ze vormen geen geheel. Je interieur is dus niet in balans waardoor wat jij zoekt in je interieur; warmte en gezelligheid, ook niet kán ontstaan.

Waardoor wordt mijn interieur maar geen geheel?

De losse elementen hebben dus cement nodig. Een gemene deler die de boel aan elkaar breit. En dat gebeurt wanneer jij je muren gaat laten mee doen. De muren nemen de meeste oppervlakte in een kamer in en hebben daarmee dus veel aandacht nodig. En dan is het nu nog even niet van belang welke stijl interieur je graag wilt. Bijvoorbeeld Bohemian Chique, Ibiza Style, Hotel Boutique Style. Hoe deze muren de juiste invulling krijgen om deze interieur stijl te creëren komt als je een interieur plan gaat maken (of laat maken).

Vaak gaat de aandacht naar de meubels en de vloer. Ook belangrijk natuurlijk. Je gaat naar een speciaalzaak en laat je misschien wel goed voorlichten. Het probleem zit hem deels daar. Je wordt voorgelicht, maar je hebt geen plan. Dus hoe weet deze verkoper wat hij jou moet adviseren? Hoe weet jij zelf welke vraag je hebt aan hem of haar?

Waarom je muren niet wit moeten

Een schilderij op een witte muur wordt een plakplaatje. Een prachtige (en misschien wel hele dure!) bank voor een witte wand wordt een los ding. Allemaal losse “spullen” die toch juist samen zo mooi hadden moeten zijn.  Waarom ziet die bank er in de Residence zo gaaf uit in dat BOLD INTERIOR? Waarom is die prachtige wandspiegel zo’n eyecatcher in de Elle Decoration en waarom lijkt die van jou nergens écht mooi te hangen?

Je hebt hem vast al door; je wanden gaan een kleur krijgen. Door je wanden te schilderen, te behangen of een andere kleurinvulling te geven gebeurt er iets magisch in je interieur. Er ontstaat samenhang! Precies wat jij miste.

Maak je plan en stick with it

Oké, nice. Weten we dat. Maar… hoe? Hoe kies je wat er op de muren moet komen?
Je moet dus eerst huiswerk doen!

Kies plaatjes, maak een moodboard, pin je suf en visualiseer hoe alle kleuren samen staan…

Welke stijl wil je neerzetten? Welke kleuren horen daarbij? Als je voor kleurrijk interieur kiest is het belangrijk dat je voor een compact kleurenpallet kiest. Wat ik daarmee bedoel zet ik binnenkort in een blogje. (Volg me even op http://www.instagram.com/jet.hendriks dan mis je hem niet)

Heb je besloten welke kleuren waar moeten komen dan heb jij een prachtige leidraad om inkopen te gaan doen. Houd je hier aan en laat je in de winkel niet verleiden door die landelijke beige kussens terwijl je net had besloten voor dat kleurrijke Ibiza style interieur te gaan. Je kiest dus die vrolijke boho kussens met al te leuke kwastjes!

Houd bij je inkopen ook de balans in de gaten van je interieur. (ook daar komt gauw een blogje over)  De bank en de muren dus niet dezelfde kleur, want je wilt dat je bank tegen een andere kleur staat. Je vloerkleed sluit weer aan bij de tinten van de muur en ga zo maar door…

Ja ja, ik hoor je. Het klinkt zo makkelijk maar ik vind het nog best heel lastig!

En inderdaad, het is best een precies werkje, dat in balans brengen van je interieur. Mijn interieurontwerpen zijn dan ook erg doordacht en consequent. Hierdoor ontstaan interieurs die prachtig in balans zijn en waar mijn klanten elke dag weer van genieten.

Met jaren ervaring in het werken met kleuren heb ik ze snel te pakken, breng ik de balans in jouw huis aan zodat jij er jaren mee vooruit kunt zonder dat je vastzit in een trend die maar een jaar duurt.

Kies ik kleurencombinaties die jij nooit had durven dromen. En ben je me achteraf dankbaar omdat ik je uit je comfortzone haalde. 

Kunnen we dus ook doen, hè? Dat ik jou gewoon help met je droomhuis! Mail of bel je me dan even? Ik doe niets liever dan mensen helpen hun droomhuis creëren. Ik werk zowel in Nederland als het buitenland.

Hoe maak ik van mijn interieur een geheel?