‹ Terug naar blogoverzicht

Why tell me why!

Donderdag 07 februari 2019

Waarschijnlijk, aangezien je dit artikel leest, is jouw gedachte: “Heb ik echt wel een interieuradvies nodig?”, ”Is het niet een beetje zonde van het geld?”, “Ik red het zelf ook wel. We kijken wel hoever we komen.” of “Is het wel iets voor mij?”. Je bent niet de enige en dat is ook de reden dat ik dit schrijf

Er zijn zoveel mensen die twijfelen over of een interieuradvies wel iets voor hun zal zijn en of het het geld wel waard is. En soms is de één wel overtuigd, maar is hun partner dat nog niet. Ook dan is het goed om dit te (laten) lezen. Ik geef je namelijk 10 redenen waarom een interieuradvies wel echt iets voor jou is.

Iedereen wil een mooi huis waar hij/zij zich in thuis voelt.

De eerste en meest belangrijke reden. Jouw huis is jouw thuis. Tenminste, zo zou het moeten voelen. Het is van jou (of van jullie samen) en je moet je er (beide) prettig voelen. Ik kan ervoor zorgen dat de sfeer in het interieur fijn voelt. Ook als je ieder een andere smaak hebt, het is jullie huis, dus het moet voor beide als een thuis voelen. Niet gekeken naar enkel en alleen de laatste trends of één bepaalde woonstijl. Ik luister naar jou (jullie) en vanuit daar ontwerp ik een plan op maat.

Omdat je wil dat het wordt zoals je in je hoofd hebt.

Vaak hebben mensen al een beetje een idee over wat ze willen (het is niet erg als je dit niet hebt, geen zorgen). Maar een idee hebben over wat je wilt is iets anders dan dat het ook echt wordt wat je in je hoofd hebt. En ik snap dat je het het liefst zelf wil doen en dat hulp inschakelen soms lastig is, want het is immers jouw huis en je hebt zelf ook goede ideeën. Maar je wil ook dat het wordt zoals je in gedachten hebt en met die vertaalslag kan ik jou goed helpen. Het scheelt je stress maar hierdoor ga je ook kosten besparen!

Thuis kom je tot rust en laad je op.

Als je uit je werk komt, dan wil je tot rust komen. En waar is dat nou heerlijker dan thuis? Je rust kunt je niet alleen pakken door op de bank te gaan zitten en te relaxen. Rust haal je uit de omgeving. Een interieur draagt bij aan het gevoel van rust in huis.

Jouw interieur is een afspiegeling van wie jij bent.

In je huis ontvang je je gasten. Het moet dus geen verkeerd beeld geven van hoe jij bent, maar een afspiegeling zijn van wie je bent. Samen met mij kun je jouw persoonlijke smaak ontdekken en dit vertalen naar een eigen interieur. Het beste van beide dus: jouw persoonlijke smaak en de kennis van een ontwerper.

Je bent er (als het goed is) heel vaak.

We kunnen altijd erg genieten van mooie plekken. Een fijne vakantie, een mooi aangekleed event, een museum, een sfeervol ingericht restaurant, etc. Maar daar zijn we altijd maar tijdelijk… Als het goed is breng je meer tijd door in je eigen huis dan op deze plekken. Het is iets blijvends waar je altijd naar terug keert. Dus is het dan niet meer dan waard om hier ook geld aan uit te geven?

Verkeerde keuzes kunnen je gevoel op een slechte manier beïnvloeden.

Een verkeerde kleur op de muur of een onprettig materiaal kunnen je gevoel negatief beïnvloeden. Terwijl de juiste kleur en materiaal het juist positief kunnen beïnvloeden. Het is dus heel belangrijk om hier goed over na te denken. En van een plaatje kopiëren is prima, maar in iedere ruimte werk een kleur anders dus het zal nooit hetzelfde gevoel geven als op het plaatje. Kijk dus uit met Pinterest.

Miskopen zijn zonde van je geld.

Miskopen kosten niet alleen veel meer geld dan een interieuradvies. Denk bijvoorbeeld aan een bank, behang, een kast of zelfs een vloer die niet past in het geheel. Dat is niet goedkoop… Maar een miskoop in de basis zorgt ook nog eens voor eindeloze bergen aan accessoires die je koopt omdat je het toch gezellig probeer te maken. Uiteindelijk heb je een huis (en kasten) vol en heb je nog niet bereikt wat je wilde bereiken met jouw interieur. Zonde! Ik kijk naar het grote geheel en zal ervoor zorgen dat de basis goed is. Dit voorkomt onnodige uitgaves en miskopen.

Met een interieuradvies bespaar je tijd.

Regelmatig naar woonwinkels om inspiratie op te doen en te kijken wat er allemaal is, uren scrollen op Pinterest, Woonmagazines doorbladeren en noem maar op. Het is allemaal leuk. Tot op een zekere hoogte… Dan wordt het vervelend omdat het moet en je iedere keer verbijsterd bent in het enorme aanbod en dan nog verwarder naar huis gaat. Het kost niet alleen tijd, maar ook energie.

Ik kan een gepersonaliseerde selectie maken uit al deze mogelijkheden, door te luisteren naar jouw wensen. Deze worden vertaald naar een paar opties die goed aansluiten bij wat je wilt, zonder dat je daar uren voor in de weer bent. Daarnaast is het fijn dat je het niet alleen hoeft te doen. Iemand kijkt met je mee en helpt je om keuzes te maken.

Je ontdekt mogelijkheden die je zelf waarschijnlijk niet zou zien.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, zit je vast in de huidige indeling of vind je het moeilijk om spannende keuzes te maken. Ik kijk met een frisse blik naar jouw interieur en ziet het op een heel andere manier. Daarnaast is het zijn/haar vak om creatieve oplossingen te bedenken, de meest efficiënte indeling te ontdekken en spannende combinaties te maken. Deel je wensen en laat je verrassen!

Het wordt één geheel.

Ik denk in het totaalplaatje en zorgt ervoor dat jouw interieur één geheel wordt. Vaak vind je zoveel dingen leuk en is het lastig om hierin een keuze te maken of om het smaakvol te combineren. Samen met mij ontdek je jouw woonstijl nog beter en maak je hier keuzes in. Ik kijk altijd naar het grote geheel, zodat het geen ratjetoe aan stijlen wordt, maar een prachtig samenhangend geheel.

Tip: Een interieurstyliste die gekoppeld is aan een winkel geeft vaak gratis advies maar wil ook iets verkopen, dus zal eerder denken in haar straatje dan écht luisteren naar wat jij wil. Kies daarom liever voor een onafhankelijke ontwerper. Het is een investering, maar je krijgt wel het interieur dat echt bij jou past.

Extra tip: wacht niet tot dat je begint met schilderen. Start vanaf de eerste schets van de architect. Je gaat dan écht kosten besparen!

Why tell me why!
Why tell me why!