‹ Terug naar blogoverzicht

Herfstproof interieur

Donderdag 06 oktober 2022

De dagen worden korter en kouder, de zomer maakt plaats voor het najaar. Het moment om je interieur te voorzien van warme kleurensfeervolle items en heerlijke herfst geuren. Haal warmte en gezelligheid in huis. Maak jouw interieur herfst proof!

Zodra de herfst van start gaat brengen we meer tijd in huis door. We kruipen terug in ons warme nestje. Samen spelletjes spelen. Dagen netflixen. Opwarmen na een boswandeling. Borrelen met vrienden en familie. Ik vind het oprecht een fijne periode maar zorg er wel voor dat dit voelbaar is in huis. Hiervoor hoef je namelijk niet direct het hele interieur aan te pakken. Met een paar kleine veranderingen creëer je binnen no time een herfst proof interieur.

Haal warme kleuren in huis

Kleuren zoals rood, okergeel, dennengroen, aubergine, oranje en bruin vallen onder warme tinten. Kleuren die je een comfortabel en welkom gevoel geven. Door warme kleuren toe te voegen maak je het gehele sfeertje direct intiemer. Je kunt dit doen door de kleuren op de wand aan te passen maar vergeet niet hoe groot het verschil kan zijn wanneer je enkel de accessoires verandert. Kussens, plaids, nieuwe woondecoratie. Het hoeft niet altijd groots te zijn.

More light!

Door de donkere dagen is verlichting niet alleen een object maar wordt het ineens ook heel erg functioneel. Kies voor warme verlichting met een dimmer. Schaf een extra vloerlamp aan of tafellamp. Kijk naar waar je iets mist en schaf voor die plek aan wat daar past. Lampen op orde? Vergeet de kaarsen niet. Warm, sfeervol, knus en bovenal heel gezellig!

Warm je op met een plaid

Hoe fijn is het om ‘s avonds op de bank te kruipen met een warm zacht plaidje? Netflix serie aan, kaarsjes aan én een warm plaid. Niks beters dan dat, toch? Tegenwoordig zijn er zoveel mooie plaids te koop, voor ieder interieur een passend item! Ik zou niet weten wat ik zonder mijn plaid moet als ik op de bank kruip. Oh, en kies je voor een plaid die goed matcht met je interieur dan kan het ook mooi zijn om het te draperen over de bank of fauteuil.

Warme voetjes

Als je voeten het koud hebben heb je het helemaal koud, zegt mijn oma altijd. Natuurlijk mogen warme wollen sokken niet ontbreken maar iets wat naast warme voeten ook een onwijs knusse sfeer geeft is het vloerkleed. Knus, huiselijk en een af gevoel. Kies voor warme kleuren en het liefst hoogpolig. Lekker warm aan je voeten.

That smells good!

Misschien niet het eerst waar je aan denkt maar de geur van kaneel, hout en appel roepen gegarandeerd herfstachtige gevoelens bij jou op. Geurkaarsen, een diffuser of roomspray laten de warmte en knusse sfeer door de ruimte dwalen. Ook ontzettend leuk om dit soort items cadeau te doen aan een ander.

Na het doorvoeren van deze tips hoef je alleen nog maar de kaarsen aan te doen. Een kop warme chocomel te maken – met slagroom – en te relaxen met een warm plaid op de bank, in je herfst-proof interieur.

Herfstproof interieur
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›