‹ Terug naar blogoverzicht

Dagelijks geef ik interieuradvies.

Zondag 07 april 2019

Dagelijks geef ik interieuradvies. De één help ik met een nieuwbouw huis indelen, de volgende staat aan het begin van een rigoureuze verbouwing, de ander net gescheiden en wil met een frisse blik naar de woning kijken en weer een ander staat op het punt te verhuizen naar het allereerste appartementje. Één stel blijft me bij, omdat ze met één advies € 30.000,- hebben bespaard. Snel verdiend!

Dit stel had een woning in een nieuwbouwproject gekocht. Een half vrijstaand huis met veel ramen, mooi! Ze vertelden me in een korte kennismaking dat koken en eten ontzettend belangrijk voor ze is. Hun droomkeuken stond al in bestelling.

Toen ze de plattegrond van hun woning gingen inrichten, liepen ze vast. Die droomkeuken had een groot deel van de beschikbare ruimte ingenomen. En dat terwijl er ook nog een ruime eettafel in moest, een fijne zithoek met tv en het liefst ook nog een speelhoekje voor de kinderen. Dit alles zonder de loop naar de tuindeuren, helemaal aan de andere kant van de ruimte, te belemmeren.

Dat waren nogal wat wensen en hobbels die het stel en de woning hadden, een echte puzzel waar ik alleen maar enthousiast van word. Zelf kwamen ze er niet uit en zagen ze alleen een uitbouw van de woning als uitweg om al hun wensen en eisen en die droomkeuken een plekje te kunnen geven. Belangrijk detail, de prijs daarvoor zou € 30.000,- bedragen doordat ze wat laat in het project waren ingestapt.

Door te kijken naar de mogelijkheden van de wanden die ontzettend veel ramen hadden en daar de indeling op aan te passen en door niet voor “standaard” indelingsoplossingen te kiezen die meestal in de verkoopboekjes van nieuwbouwwoningen te vinden zijn, kwam ik er wel uit. De keuken die ze hadden uitgezocht, hoefde niet meer gewijzigd te worden. En alle gewenste functies vonden een plekje binnen de ruimte mét daarin nog steeds ruimte genoeg voor looproutes. Yes, die investering in advies hadden ze dus dubbel en dwars terug verdiend!

Peanuts dat advies bedrag tegenover die € 30.000,- die de aanbouw anders had gekost.

Dagelijks geef ik interieuradvies.