‹ Terug naar blogoverzicht

Met dit item laat jij jouw interieur groter lijken dan dat het werkelijk is.

Woensdag 11 maart 2020

Mannen doen het gemiddeld 18 keer, vrouwen 38 keer per dag. Waar ik het over heb? Kijken in een spiegel natuurlijk. Spiegels zijn er niet alleen om je even snel te fatsoeneren, maar spiegels zijn ook super handig. Ze kunnen ervoor zorgen dat je ruimte lichter wordt maar vooral ook groter lijkt. Wil jij weten hoe? Lees dan verder.

Met onderstaande (tover) tips laat jij de ruimte groter lijken dan dat deze werkelijk is.   

TIP 1: Wandel een rondje met een spiegel.

Houd bij het plaatsen van een spiegel rekening met waar het daglicht valt. Zet je op deze plaats een spiegel neer, dan tovert de spiegel extra ruimte en licht in je interieur. De spiegel weerkaatst namelijk het daglicht. Hoe je de goede plek vindt? Heel simpel. Even een rondje met de spiegel door de ruimte wandelen.

Om het effect van de spiegel te versterken, is het goed om er accessoires voor te zetten. Dit weerspiegelt dan in het glas, waardoor je het gevoel van diepte benadrukt.

TIP 2: Maak de ruimte breder.

Een woning breder laten lijken kun je doen door aan de slag te gaan met een lambrisering. Maar dat kan natuurlijk ook met spiegels. Hang simpelweg een brede horizontale spiegel op et voilà, de hele ruimte oogt ineens een stuk breder dan dat deze in werkelijkheid is. Hang ze op of zet ze op de grond om een laid back look te creëren.

https://nl.pinterest.com/pin/762656518134555468/

TIP 3: Breder, check. Hoger kan ook!

Heb je een brede ruimte maar is het plafond heel laag? Deze laat je hoger lijken door te werken met verticale spiegels. Hiermee creëer je extra hoogte. Wil je nog een stapje verder gaan? Plaats er meerdere naast elkaar en je zult versteld staan. Niet alleen spiegels helpen je hierbij, maar ook woondecoratie. Werk hiermee de hoogte in. Dus dat toffe schilderij móet er nu écht komen….

Met dit item laat jij jouw interieur groter lijken dan dat het werkelijk is.
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›