‹ Terug naar blogoverzicht

Een industrieel interieur toepassen: tips and tricks.

Dinsdag 03 maart 2020

Eigentijds, en we kunnen er niet meer omheen. Het is hot en here to stay. Zelfs voor de enkeling die slechts bij de tandarts een tijdschrift openslaat, is deze trend duidelijk op te merken. Alle woontijdschriften staan bomvol met tips voor een industrieel interieur. En om jou door de bomen het bos weer te laten zien, hebben wij de allerleukste voor je verzameld.

Met onderstaande tips creëer jij een industrieel interieur in eigen huis.

Authenticiteit mag gezien worden.

Bij een industrieel interieur wordt het ruwe randje niet weggestopt. Sterker nog: dit maakt het hele plaatje compleet. De meest prachtige industriële interieurs worden gecreëerd in een oud verlaten pand waar de oorspronkelijke constructies nog zichtbaar zijn. Hier en daar een deukje in de betonnen vloer. De bijzondere wisselwerking van oud in combinatie met nieuw geven een eigentijds karakter. Klinkt allemaal leuk maar daar heb je natuurlijk niets aan wanneer je in een nieuwbouwwoning woont.

 

TIP 1: Zonder beton geen industriële uitstraling.  

Wanneer je een blik in de design wereld neemt is beton echt in opmars aan het komen. Beton past perfect in het industriële beeld. Wat dacht je van een super onderhoudsvriendelijke gegoten betonnen vloer? Op Roomed staan al verschillende beton-DIY’s. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een tafeltje maken of wat dacht je van het keukenblad!

Fan van beton maar heb je geen zin in drastische veranderingen? Schaf een pot verf in betonlook aan of plak een betonlook behangetje tegen de wand et voilà. Hi beton!

https://nl.pinterest.com/pin/753508581382026649/

 

TIP 2: Een bakstenen muur.

Je kent ze wel. Van die mooie oude bakstenen muren. Het stucwerk is eraf en het perfecte plaatje komt zomaar ineens naar boven. Een enkeling heeft dit geluk maar lang niet iedereen. En toch kun jij ook zo’n zelfde bakstenen muur creëren. Tegenwoordig is er realistisch foto behang verkrijgbaar, maar nog beter, je kunt een dun laagje bakstenen aanleggen op een strakke muur! Speel met de dikte van 1 cm, 2 of 3. Hierdoor gaat de muur echt leven. Daar heb je dus helemaal geen oud pakhuis voor nodig.

 

https://nl.pinterest.com/pin/720787115346521764/

 

TIP 3: Maak gebruik van metaal.

Wil je een stoere uitstraling? Maak dan gebruik van metaal in het interieur en laat je vooral lekker gaan. Installeer een metalen wenteltrap om van beneden naar bovente gaan. Hang metalen fabriekslampen (van die oude!) op boven de eetkamertafel. Speur eens naar een oude metalen kast. Tegenwoordig weet Google die met gemak voor je te vinden. Helemaal hip zijn ze wanneer ze al een beetje versleten zijn met links en rechts wat gebruikssporen.  Of houd het wat subtieler door een kruk te plaatsen met metalen poten.

Kan het jou niet gek genoeg? DIY zelf een industriële bar! https://roomed.nl/diy-industriele-bar-van-stoer-metaal/

 

TIP 4: Hout en leer geeft sfeer.

Ben je na deze tips bang dat het interieur kil aan gaat voelen? Voeg dan hout en leer toe. Dit gaat hand in hand samen met beton, metaal en een bakstenen muur. Het zorgt voor dat warme huiselijke sfeertje. Ben jij een trotse bezitter van een houten balken plafond? Houd deze dan in tact. Schuur hem desnoods op en lak het eventueel af, maar verstop hem niet. En ook het leer hoeft niet bloedje nieuw te zijn. Het is juist mooi om robuust oud leer toe te passen. De finishing touche creëer je natuurlijk door een oude houten tafel op te knappen met daaronder een stalen onderstel.

https://nl.pinterest.com/pin/634303928752353421/

De basis ingrediënten voor een industrieel interieur zijn beton, een bakstenen muur, hout en leer. Mix met je eigen lievelings items om alles een extra puntje op de i te geven. Succes!

 

Een industrieel interieur toepassen: tips and tricks.
Kan ik je helpen?
Of stuur 'n bericht via WhatsApp ›